avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat

Salutare! Am o mare problema și încă nu am găsit un răspuns...pe data de 18.04.2019 mi s-a făcut proces verbal pentru conducerea autovehicului cu permisul suspendat dovada fiind expirata de pe data de 14.04.2019. Motivul pentru care am condus este ca am fost la un drum mai lung cu un prieten, el având probleme cu genunchii și nu am mai putut conduce, l-am rugat sa conduc eu pana la ieșire de pe autostrada, acolo am fost și oprit de un echipaj de poliție, am dat declarații amândoi spunând motivul de ce am mers cu permisul suspendat. Întrebarea este: Ce consecințe urmează? Mi se anulează permisul? Cât durează toată treaba asta? La mine este prima abatere și nu am habar.. Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Madalin BCM, utilizator
Salut! Sunt în aceeași situație cu tine de pe data de 16.12.2018. Am fost oprit de brigata ritiera București, mi s a întocmit dosar penal în seara respectiva având permisul de conducere suspendat. Mai aveam doua săptămâni și îl luam înapoi. De atunci și pana acum nu prea s a mișcat mai nimic. Mi am luat avocat chiar la scurt timp după întâmplare. Am fost chemat la audiere de către polițistul care se ocupa de dosarul meu, pe udriste. Acum dosarul meu din septembrie 2019 se afla la parchet. De aici nu mai știu nimic. Îmi tot spun ca sunt multe dosare și e doar un singur procuror care se ocupa de aceste cazuri. Fii pregătit cu multa răbdare. Avocatul îmi spune încontinuu ca de acum nu mai depinde de el ci de procuror. Eu fiind din Galați, bat drumuri de București sperând ca după atâta timp la final sa rămân cu permisul, deși speranțe nu mai am. Țin sa menționez ca, cazul meu e aproape similar cu al tău.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Ivașcu Valerica Liviu, utilizator
Salut Liviu , chestia cu avocatul e cu dus si intors. Mi-au spus diferite persoane ca nu are rost sa imi iau avocat , cel putin nu acum , fiindca cică mai rau ii enervezi . Problema nu e neaparat ca mi-ar anula permisul , ideea e sa nu facem pușcarie, sa nu fim închisi , aici e marea problema .In codul penal spune ca aceasta fapta se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni -3 ani , sau amenda . Acum intreb si eu , in ce caz s-ar aplica amenda , daca exista si optiunea asta ? Problema asta ar trebui sa o discuti cu avocatul ,sa-l intrebi acest aspect. Oricum cazul tau este identic cu al meu , doar ca pe mine m-au oprit niste politisti de sectie de cartie , nu rutiera .
Si inca o intrebare ; Avocatul ti-a zis ca nu mai depinde de el , ci de procuror .Adica el nu se mai implica ? nu te mai reprezinta pana la final ? nu o sa incerce sa te apere in continuare ? Intreaba-l neaparat ce solutia cu amenda , si da-mi te rog si mie un raspuns .
@Ivascu:
Ce calitate aveti in acest moment, suspect, inculpat?
In ce scop se afla dosarul la Parchet, s-a formulat vreo propunere?
Acum dosarul meu este la perchet cu propunere de judecata în calitate de inculpat. Avocatul meu a depus o cerere la parchet în care trebuia sa primesc răspuns în 30 de zile legal. A trecut o luna și jumătate și nimic... Avocatul meu ma va apară pana la sfârșit, doar ca acum îmi spune ca nu mai depinde de el ci de procuror sa dea gen o propunere la dosar.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

@Ivascu:
Ce calitate aveti in acest moment, suspect, inculpat?
In ce scop se afla dosarul la Parchet, s-a formulat vreo propunere?

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull buna ziua am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile victima nu a avut multe ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit la un control de rutina si s-a constatat ca am permisul suspendat ady_bms ady_bms Buna seara...... Pe 21.01.2011 am fost oprit la un control de rutina,si s-a constat ca am permisul suspendat de o luna fiindu-mi eliberata o dovada fara ... (vezi toată discuția)
Sa nu faceti ca mine... florin_dtb florin_dtb Salut! In urma cu cinci luni de zile, tarziu in noapte, am fost oprit in timp ce conduceam autoturismul proprietate personala si am suflat in alcool-tester. ... (vezi toată discuția)