buna ziua
am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni
mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile
victima nu a avut multe probleme doar o entorsa la picior
am fost cu victima la udriste a dat declaratii ca nu are pretentii nu solicita iml si nu doreste sa ajungem in instanta
am facut cerere catre procuror pentru prelungirea dovezii dar raspunsul a fost NU
dupa 1 luna m-am dus iarasi la udriste sa intreb ce se intampla cu dosarul
m-i s-a spus ca dosarul s-a solutionat si acum este la parchet
dupa inca 1 luna ma duc la parchet sa ma interesez ma duc la camera 408 si intreb. ..cei de la parchet mi-au spus ca s-a solutionat si de la ei dosarul si sa astept acasa inca 1-2 saptamani
au trecut si alea 2 sapt ma duc sa depun o cerere(asa mi-a spus un prieten) .
o intreb pe doamna de la registratura ce se intampla cu dosarul.. imi spune si dansa ca s-a solutionat.. si sa astept acasa.. totusi eu am depus si cererea aceea catre procuror
a mai trecut inca 1 sapt de atunci si nimik
intrebarea mea este.. daca ma duc eu la udriste.. si le spun chestia asta.. ei au in baza de date dosarul meu?
eu stau de 4 luni fara permis fara dovada fara nimik
va multumesc
Regulamentul de aplicare a Codului rutier prevede: Art. 191. -(1) În situaţia în care contravenientul a săvârşit fapta pe raza de competenţă a altui judeţ decât cel care îl are în evidenţă, permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere pe teritoriul căruia a fost constatată contravenţia, până când şeful serviciului hotărăşte asupra sancţiunii contravenţionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data reţinerii, după care îl trimite serviciului poliţiei rutiere al judeţului care îl are în evidenţă.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.
........................................... Art. 219. -(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat. (2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare. ;)
intrebarea mea era.. daca ma duc la udriste maine dar nu am primit inca hotararea procurorului acasa... stiind din surse neoficiale ca este NUP cei de la udriste ar stii rezolvarea cazului? si..sa-mi calculeze cate zile mai am de asteptat? sau sa-mi dea permisul (eu deja am 4 luni de la accident)
repet. dosarul este rezolvat
am uitat sa spun accidentul ss-a intamplat pe raza sect 1
BUNA ZIUA
Procuroul de caz trebuia sa va comunice rezolutia prin care a fost solutionat dosarul ,fara acesta comunicare nu puteti face nimic ,mai faceti demersuri pe la parchet pentru a primi aceasta comunicar cu care mergeti apoi la politie pentru permis .
bafta
av daniela homeag
Cine sau ce este Udriste? Numele procurorului?
Dacă fapta a avut loc pe raza altei localităţi decât cea de domiciliu a contravenientului, se va proceda conform art. 191 din Regulament.
Fără rezoluţia Parchetului sau a hotărârii judecătoreşti irevocabile prin care aţi fost achitat de fapta pentru care vi s-a suspendat permisul de conducere, acte care trebuie să vă fie comunicate, nu aveţi de ce să mergeţi la poliţie pentru restituirea permisului, având în vedere prevederile art. 219 alin. 2 din Regulament. ;)