Bună ziua, stau într un bloc cu 2 regimuri de înălțime. Pe verticala apartamentului unde locuiesc sunt 3 apartamente. Parter 2 camere, etaj 1, 3 camere, etaj 2, 2 camere. Deasupra apartamentului de la etajul doi este un pod care nu comunica cu podul peste etajul 3 unde e un ap cu 4 camere. Eu stau la etajul 2 . După multe insistente la asociația de proprietari pt reparația acoperișului am primit răspuns negativ. Când ne am mutat cei 7 proprietari (atâtea apartamente sunt pe scara) au hotărât ca drept de utilizare a podurilor sa se facă pe verticala. Deci pe partea mea sunt 3 locatari pe cealaltă parte 4. În anul 2005 am cerut tuturor celor 7 proprietari sa fie de acord sa repar acoperișul și sa mansardez podul.Vecinii cei 2 care aveau drept în podul de deasupra apartamentului meu la notariat au dat declarație și au renunțat la folosirea părții lor în favoarea mea. Am reparat acoperișul și am și mansardat in baza autorizației de construire eliberata de Primaria Iasi cu bani proprii. Acum firma care calculează întreținerea mi au pus la întreținere plata pt. reparatia acoperișului în care eu nu am nici un drept. Consider ca mie nu îmi revine nici o obligație deoarece eu am reparat acoperișul de deasuprea apartamentului meu, celalalt acoperiș e pe partea cealaltă, nu am drept și nici acces. Va rog sa mi spuneți cum pot rezolva această problemă. Consider ca eu mi am făcut datoria cu bani proprii fără sa angajez la plată ceilalți 6 proprietari.