avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Zavoianu.V

Activitate Zavoianu.V

Răspuns la discuția Cumularea pensiei cu salariul
Nu sunt in domeniu, sunt agronomist.
Mama vrea doar sa înțeleagă, ce are de făcut în această situație, ca sa fiu mai explicit, ea este angajata unei primării rurale, în vârstă de 61 ani, cu trei copii, in funcția de ofițer stare civilă. A depus cererea de pensionare, anul trecut, pe data de 25 noiembrie, in speranța că va avea un venit suficient cat sa își poată achita ultimi ani către o bancă și să aibă și pentru traiul de zi cu zi, dar nu a fost o veste buna valoarea pensiei. Dosarul de pensionare este in continuare in lucru și nu știe ce să facă în acest caz conform deciziei ICCJ Nr. 91 din 25 noiembrie 2024, care spune că funcționarii publici nu mai pot rămâne angajați și nici mai pot cumula pensia cu salariul. Ea nu are vârsta standard de pensionare și dorește să știe, daca este obligatorie încetarea activității și dacă dosarul de pensionare trebuie retras, pentru a putea continua. Dorește să mai lucreze până la sfârșitul anului acesta. Mulțumesc.

Carp Mircea a scris:

Pentru, Zavoianu.V -Faceți confuzie cu funcționari publici cu statut special. A se vedea legea 223/2015.

Partea proastă este că încadrarea ei este de funcționar public.

Cornel Vasile a scris:

Decizia se refera la functionari publici, nu la personal contractual.

Ea a depus cererea pe data de 25 noiembrie 2024, odată cu Decizia nr. 91 din 25 noiembrie 2024 a I.C.C.J. Credeți că va fi afectată de această decizie? Va mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Persoanele care se vor pensiona ulterior datei de 1 ianuarie 2024, cu reducerea vârstei standard de pensionare, conform legii, pot cumula pensia cu salariul.

Buna ziua! Mama mea in vârstă de 61 de ani, a depus dosarul de pensionare, putând să iasă mai devreme, datorită faptului că a născut 3 copiii, iar în urma calculelor, a reieșit o pensie mică, așa că a solicitat să rămână în continuare încadrată în muncă. Ea lucrează ca ofițer de stare civilă în cadrul unei primării de comună. Întrebarea mea este, daca poate cumula pensia cu salariul sau daca va fi obligată să iasă la pensie, in urma ordonanțelor din ultimele luni. Va mulțumesc!
Bună ziua! In data de 10 decembrie 2024, am fost înștiințat telefonic, de către administratorul societății, că de la 1 ianuarie postul meu se închide, urmare a restrângerii activității societății și că îmi voi primi drepturile salariale aferente lunii Decembrie. In urma acestei decizii, care ar fi pașii pe care ar trebui să îi urmez? Am fost sunat și de către colega de la resurse umane, care îmi cerea să semnez demisia prin acordul părților. Încă nu am acceptat nici un fel de decizie și aș dori să știu dacă pot solicita plata unor salarii compensatorii și care ar fi un minim al acestora. Mulțumesc!
Am depus on-line, o cerere de renuntare la proces, dar aceasta nu a fost luata in calcul. Procesul a fost mutat la instanta de pe raza localitatii unde a fost retinut permisul. As putea cere in instanta iarasi o renuntare la proces?