avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate SimionDaniela!

Activitate SimionDaniela!

Răspuns la discuția Antecontract recuperare avans
In momentul de fata banca nu ne poate elibera o adresa pentru ca dosarul este inca in analiza.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Depuneți adresa emisa de banca ca nu se acorda împrumutul,solicitați restituire avans printr o notificare , dacă refuza apelați la av.

Buna ziua! Am semnat un antecontract pt cumpararea unui apartament care a avut termen de expirare 5.12.2022. Proprietarii au fost de acord sa prelungeasca termenul pt inca o sapt deoarece banca inca nu a aprobat creditul. Termenul de expirare a prelungirii este de in 2 zile, iar eu inca nu am niciun raspuns de la banca.
In antecontract am stipulate urmatoarele:
În cazul în care perfectarea contractului de vânzare în condiţiile menţionate nu are loc ca urmare a refuzului băncii creditoare că titlurile de proprietate nu sunt corespunzătoare, din motive independente de promitentul-cumpărător, promitentul-vânzător va returna suma primită cu titlu de avans de preţ în termen de 10 (zece) zile lucrătoare de la data prezentării de către promitentul-cumpărător a adresei emise de bancă cu privire la refuzul justificat al bancii de acordare a creditului.
Noi, părțile contractante, convenim ca, în cazul în care situația o va impune, de comun acord, să prelungim termenul de semnare și autentificare a contractului de vânzare a imobilului ce face obiectul prezentei promisiuni, prin act adițional la prezentul înscris.
Avand in vedere ca inca nu primit aprobarea finala la creditul ipotecar si nu suntem siguri ca o vom primi in 2 zile, ne putem recupera avansul? Vanzatorii nu vor sa mai prelungeasca valabilitatea antecontractului si spun ca vor cei 2000 euro ca daune compensatorii pt ca au asteptat 5 saptamani.
Multumesc frumos!