avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract recuperare avans
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract recuperare avans

Buna ziua! Am semnat un antecontract pt cumpararea unui apartament care a avut termen de expirare 5.12.2022. Proprietarii au fost de acord sa prelungeasca termenul pt inca o sapt deoarece banca inca nu a aprobat creditul. Termenul de expirare a prelungirii este de in 2 zile, iar eu inca nu am niciun raspuns de la banca.
In antecontract am stipulate urmatoarele:
În cazul în care perfectarea contractului de vânzare în condiţiile menţionate nu are loc ca urmare a refuzului băncii creditoare că titlurile de proprietate nu sunt corespunzătoare, din motive independente de promitentul-cumpărător, promitentul-vânzător va returna suma primită cu titlu de avans de preţ în termen de 10 (zece) zile lucrătoare de la data prezentării de către promitentul-cumpărător a adresei emise de bancă cu privire la refuzul justificat al bancii de acordare a creditului.
Noi, părțile contractante, convenim ca, în cazul în care situația o va impune, de comun acord, să prelungim termenul de semnare și autentificare a contractului de vânzare a imobilului ce face obiectul prezentei promisiuni, prin act adițional la prezentul înscris.
Avand in vedere ca inca nu primit aprobarea finala la creditul ipotecar si nu suntem siguri ca o vom primi in 2 zile, ne putem recupera avansul? Vanzatorii nu vor sa mai prelungeasca valabilitatea antecontractului si spun ca vor cei 2000 euro ca daune compensatorii pt ca au asteptat 5 saptamani.
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2022
SimionDaniela!, utilizator
Cel mai recent răspuns: SimionDaniela! , utilizator 15:49, 9 Decembrie 2022
Depuneți adresa emisa de banca ca nu se acorda împrumutul,solicitați restituire avans printr o notificare , dacă refuza apelați la av.
In momentul de fata banca nu ne poate elibera o adresa pentru ca dosarul este inca in analiza.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Depuneți adresa emisa de banca ca nu se acorda împrumutul,solicitați restituire avans printr o notificare , dacă refuza apelați la av.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)