avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate D.RaYne

Activitate D.RaYne

Răspuns la discuția Am cumparat produs furat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctul meu de vedere, ambele sunt inselaciune. Ca retailer, vanzator si DISTRIBUITOR de produse, ar trebui sa cunosti faptul ca nu esti autorizat sa vinzi un anumit produs. De unde a fost obtinut si prin ce mijloace, ce drepturi ai sa pui pe piata astfel de produs?
Nu se incadreaza la inselaciune ambele fapte?
Conform punctului 1 scos in evidenta "Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase"

Daca eram inselata de un individ, faceam plangere la politie, speram sa il prinda, imi recuperam banii, sper, si el ar fi fost pasibil de amenda, daca nu, chiar inchisoare.

De ce lucrul asta nu poate fi aplicat impotriva unei companii? Conform sistemului nostru judiciar, rezolvam pe cale amiabila si Lasam in urma totul. De ce?

Pt inselaciunile de Black Friday sunt linkuri speciale de reclamat. Acolo cine determina inselaciunea? Cum se calculeaza valoarea unui produs, ca sa se determine pretul inselator? Acolo de ce se poate?

Am un produs dovedit furat de un retailer clar neautorizat. De ce e atat de greu de determinat inselaciunea?
Răspuns la discuția Am cumparat produs furat
Buna dimineata, Multumesc de raspuns. Problema e ca nu sunt in Tara sa fac asta. Poate oricine din familia mea sa depuna plangere? . M-am gandit la asta, dar am, sanse mari sa nu fim luati in serios.
Aveti idee de ce asta nu e inselaciune? Produsul este exclusiv vandut in state, am Confirmare scrisa. Emag nu stie lucrul asta? Nu are cum. Intreb pt ca sunt foarte nervoasa si inca nu pot accepta ideea ca totul se rezolva cu o simpla restituire de bani.

gi-jane2 a scris:

Pentru inselaciune, fiind fapta penala se face plangere la politie sau parchet, abia apoi, daca se confirma, ajunge in instanta.
Nu e inselaciune, dar puteti sesiza autoritatile pt a-i obliga sa il retraga de la vanzare.

Am cumparat recent un produs de pe emag, vandut si distribuit de acestia, nu de o parte terta. Din nenumarate incercari esuate de a Inregistra produsul, a reiesit faptu ca acesta e de fapt raportat furat. Produs nou, sigilat. Emag a fost de accord sa imi restituie banii integral. din pacate produsul respectiv poate fi achizitionat exclusiv doar de pe piata din statele unite, Insa emag are o varietate de modele ale acestui produs.
problema nu e rezolvata din punctul meu de vedere si vreau sa ii dau in judecata pt inselaciune. As avea sanse de castig?