avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumparat produs furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumparat produs furat

Am cumparat recent un produs de pe emag, vandut si distribuit de acestia, nu de o parte terta. Din nenumarate incercari esuate de a Inregistra produsul, a reiesit faptu ca acesta e de fapt raportat furat. Produs nou, sigilat. Emag a fost de accord sa imi restituie banii integral. din pacate produsul respectiv poate fi achizitionat exclusiv doar de pe piata din statele unite, Insa emag are o varietate de modele ale acestui produs.
problema nu e rezolvata din punctul meu de vedere si vreau sa ii dau in judecata pt inselaciune. As avea sanse de castig?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2022
D.RaYne, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:07, 14 Decembrie 2022
Pentru inselaciune, fiind fapta penala se face plangere la politie sau parchet, abia apoi, daca se confirma, ajunge in instanta.
Nu e inselaciune, dar puteti sesiza autoritatile pt a-i obliga sa il retraga de la vanzare.
Buna dimineata, Multumesc de raspuns. Problema e ca nu sunt in Tara sa fac asta. Poate oricine din familia mea sa depuna plangere? . M-am gandit la asta, dar am, sanse mari sa nu fim luati in serios.
Aveti idee de ce asta nu e inselaciune? Produsul este exclusiv vandut in state, am Confirmare scrisa. Emag nu stie lucrul asta? Nu are cum. Intreb pt ca sunt foarte nervoasa si inca nu pot accepta ideea ca totul se rezolva cu o simpla restituire de bani.

gi-jane2 a scris:

Pentru inselaciune, fiind fapta penala se face plangere la politie sau parchet, abia apoi, daca se confirma, ajunge in instanta.
Nu e inselaciune, dar puteti sesiza autoritatile pt a-i obliga sa il retraga de la vanzare.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangere penala, nu va impiedica nimeni sa faceti asta, o puteti trimite de unde sunteti, impreuna cu ce dovezi aveti. Ramane sa se cerceteze si sa aflati peste ceva timp, mult timp, daca e sau nu.
Oricum e singurul lucru pe care il puteti face.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anterior demersului in instanta care implica un timp faptic de solutioare nedefinit,sesizati oficial autoritatea pentru protectia consumatorului
Care este înșelăciunea? Ca vinde emag un produs care ar trb vândut doar in state sau ca v a vândut un produs care a fost furat?
Uitați va puțin la textul de lege pentru inselaciune


(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Alte discuții în legătură

Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Țeapă olx Mircea85468 Mircea85468 Săptămâna trecută am pus un produs la vânzare pe olx. Ma contactat un vânzător și am stabilit ca ii expediez produsul în valoare de 2900 de lei dar cu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune?! madalinaaat madalinaaat Daca o persoana fizica a vandut in baza unui contract catre o pers juridica mai multe ovine, iar plata acestora a fost efe tuata in mai multe transe, insa ... (vezi toată discuția)