Buna ziua. As dori sa stiu daca exista un termen maxim in care trebuie trimisa comunicarea unei hotarari civile de catre instanta. Mie mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru depasirea limitei de viteza pe o perioada de 90 zile in luna Feb. Am facut contestatie la procesul verbal, am facut si apel si am pierdut in instanta. Nu am fost la proces in data de 24 Oct 2022 si am asteptat sa primesc comunicarea prin posta. Am primit comunicarea doar in data de 11 Dec 2022. Am sunat la politie sa vad cum sa procedez cu permisul. Cei de acolo mi-au spus ca nu pot circula cu masina ptr ca permisul imi este suspendat din data 24 Nov 2022 si ca daca o sa fiu prins, risc un dosar penal. Mi s-au mai adaugat 30 zile ptr ca nu am predat permisul in timp de 30 de zile de la definitiva, mai mult nu am nici optiunea de a da examen pentru reducerea perioadei de suspendare. Intrebarea mea este daca exista prevazut prin lege un termen maxim in care trebuie trimisa comunicarea si ce as putea face in aceasta privinta? Am inteles ca trebuia sa verific pe portal. Eu nu am stiut aceasta. La mine e un caz mai fericit ptr ca am acces la internet si stiu sa folosesc un pc. Dar ma intreb ce pot face cei care nu au habar de internet si de tehnologie?! Va multumesc