avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Activitate Popescu olimpia

Activitate Popescu olimpia

În situația în care da,se mai adaugă la tortul mare acea felioara,fie că este pt prețul detergenților sau schimbarea unui bec ars,având în vedere că detergenți nu se cumpără in fiecare luna și nici becul nu se arde lunar,felia restectiva rămâne așa mărită in continuare?
Ceea ce spuneți dvs este perfect real și înțeleg f bine pt că și eu am studiat legea.
La vechea administrație legea 196/2018 nu se aplica.
In momentul in care s-a schimbat administrația și s-a aplicat legea s-au creat confuzii.Multi nu au înțeles de ce s-au adăugat acei bani din cota raportat la suprafață apartamentului,că doar nu le matura femeia de serviciu in casa.
In plus,aplicandu-se legea asociațiilor de proprietari,brusc cel care locuiește singur a ajuns sa plătească pe persoană o sumă mai mare decât o familie cu mai multe persoane,spun pe persoană
Am înțeles perfect ce mi-ați răspuns,,vă mulțumesc pt lămuriri.
Ceea ce nu înțeleg este că becul trebuie cumpărat de noi ,dincolo de cota parte,administrația l-ar putea schimba chiar daca s-ar mai adaugă acel 0,1/ sută la felia de tort.
Așa ar fi de bun simt!
O zi buna și sărbători cu bine!
Exista un fond de bani pe cota parte indiviza care se oprește de la fiecare proprietar în funcție de suprafața pe care o deține, respectiv apartamentul in care locuiește.
Este vorba de 26 lei pt 3 camere,și 31 lei pt 4 camere .
Sunt 280 apartamente în asociație.
Toți acești bani din cota parte indiviza sunt repartizați pentru salarii.
Ceea ce spun eu este că din acești bani o parte se cumpără detergenți ,asta reprezentând conform legii îngrijirea părții comune,dar,nu se poate schimba un bec pe scara care este partea comuna decât dacă plătim tot noi proprietarii,evident separat de ce plătim la cota parte.
In concluzie plătim cota parte indiviza care nu este exclusiv pt salarii ci și pt îngrijirea spațiului comun,iar când este vorba de o reparație minora o plătim tot noi.
Dvs spuneți că orice reparație se împarte pe cota parte indiviza pe Nr de proprietari.
Poate îmi scapă mie ceva,poate eu nu înțeleg bine,dar aceasta cota parte indiviza s-a mărit de cate ori s-au mărit și salariile sau s-au scumpit detergenții.
Pentru salariul președintelui se opresc bani separat dar și din cota parte.
In plus activitatea președintelui în asociație este dar lipseste cu desăvârșire.
Ați citat din lege ,știam ce spune legea că trebuie făcut cu banii de pe cota parte.
Problema este că la asociația din care fac parte ,acești bani sunt doar pentru salarii și nu pentru reparatii spatiu comun.
Schimbarea unui bec nu se poate face din acei bani,becul trebuie cumpărat și schimbat de proprietari.
Așa mi s-a spus.
Pentru schimbarea becului trebuie sa existe un fond de reparatii .
Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează administratorul de la asociația de locatari din care fac parte.
În ședința asociației s-a stabilit că pt salariul președintelui sa se de-a cate 3 lei de fiecare apartament.Lucru propus chiar de președinte.
Administratorul îmi spune că el,femeia de serviciu și președintele sunt plătiți din banii de pe cota parte indiviza,bani care conform legii asociațiilor de proprietari trebuie sa fie utilizați pentru întreținerea spațiilor comune.
Pe graficul lunar suma pt cota parte indiviza apare trecută că salarii.
As dori sa știu de unde ar trebui să își ia administrația salariul și ce trebuie făcut cu banii de pe cota parte indiviza,,cum trebuiesc folosiți și în ce scop.