avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Petrica1979

Activitate Petrica1979

Atunci de ce nu le încheie CM pe 12 ore?

Cornel Vasile a scris:

Fiind spital privat nu i se aplica legislatia salarizarii celor din sectorul bugetar. Sporul este cel care se mentioneaza in c.i.m., in reg. intern sau in c.c.m aplicabil.

De unde stiti ca nu a informat ITM-ul? ..... legea nu spune ca trebuie anuntat anual , lunar etc... daca a anuntat acum 10 ani ?

Bună seara.
Am o întrebare legată de legislația muncii și anume, soția mea lucrează ca asistent medical la un spital privat și deși lucrează de 15 ani în ture de 12 oreinclusiv ture de noapte ea are contractul individual de munca de 8 ore pe timp de zi doar. Este legal acest lucru? Am citit codul muncii și scrie clar ca angajatorul este obligat sa informeze ITM dacă angajații prestează ore de muncă pe timp de noapte.
Un alt aspect este legat de sporul de muncă în terapie intensiva. Deși lucrează pe o secție unde este și terapie intensiva nu primește un spor pentru acest lucru (dacă nu ma înșel de 75%?), primește doar un spor de 15% numit chipurile spor de spital dar 15% e mult mai puțin decât 75%.
Multumesc.
Mulțumesc mult.
Bună seara.
Va rog sa ma ajutati cu legislația în ce privește plata căldurii de către proprietarii debranșați. Pe scară unde locuiesc am trei apartamente care au centrală proprie și proprietarii respectivi nu mai plătesc nimic la factura de căldură de la avizier. Am citit aici niște articole mai vechi și am înțeles ca și ei trebuie sa plătească pentru țevile care le trec prin casă (sigur le trec ca locuiesc la etaje intermediare) și pentru spațiul comun de la subsol.
S-a modificat ceva în ultimii ani și nu știu eu?
2, pot sa solicit administratorului sa îmi pună la dispoziție factura totala pentru gigacaloriile facturate pentru blocul în care locuiesc pe o lună deoarece în 2022 am primit căldură efectiv după data de 10 Noiembrie și pentru 2 săptămâni în care afară au fost și temperaturi de 25 de grade mi-a venit factura la căldură de 340 de lei. Fără 6 lei nu am de plătit 1 Gigacalorie și locuiesc într-un apt. de două camere unde legislația spune ca se consum în lunile cele mai geroase 1.36 gka.
Eu consider ca am fost dublu taxați pentru o căldură de doua săptămâni foarte slabă.
Cui sa ma adresez?
Mulțumesc