avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Am o întrebare legată de legislația ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Am o întrebare legată de legislația muncii și ...

Bună seara.
Am o întrebare legată de legislația muncii și anume, soția mea lucrează ca asistent medical la un spital privat și deși lucrează de 15 ani în ture de 12 oreinclusiv ture de noapte ea are contractul individual de munca de 8 ore pe timp de zi doar. Este legal acest lucru? Am citit codul muncii și scrie clar ca angajatorul este obligat sa informeze ITM dacă angajații prestează ore de muncă pe timp de noapte.
Un alt aspect este legat de sporul de muncă în terapie intensiva. Deși lucrează pe o secție unde este și terapie intensiva nu primește un spor pentru acest lucru (dacă nu ma înșel de 75%?), primește doar un spor de 15% numit chipurile spor de spital dar 15% e mult mai puțin decât 75%.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2023
Petrica1979, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 17 Ianuarie 2023
Fiind spital privat nu i se aplica legislatia salarizarii celor din sectorul bugetar. Sporul este cel care se mentioneaza in c.i.m., in reg. intern sau in c.c.m aplicabil.

De unde stiti ca nu a informat ITM-ul? ..... legea nu spune ca trebuie anuntat anual , lunar etc... daca a anuntat acum 10 ani ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Atunci de ce nu le încheie CM pe 12 ore?

Cornel Vasile a scris:

Fiind spital privat nu i se aplica legislatia salarizarii celor din sectorul bugetar. Sporul este cel care se mentioneaza in c.i.m., in reg. intern sau in c.c.m aplicabil.

De unde stiti ca nu a informat ITM-ul? ..... legea nu spune ca trebuie anuntat anual , lunar etc... daca a anuntat acum 10 ani ?

Nu avem de unde sa stim noi de ce acel angajator nu procedeaza cum doriti dvs ... se poate sesiza ITM-ul cu privire la continutul c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu este trecut in contractul de munca faptul ca se lucreaza ture de 12 ore, inclusiv ture de noapte? Kissakissa Kissakissa Buna ziua , Ma poate lamurii cineva cum este posibil, ca un angajat al unui spital de urgenta renumit din Bucuresti, sa lucreze in ture de 12 ore, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca manucristina23 manucristina23 Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o informatie. Acum putin timp am avut control de la itm si ni s-a cerut sa prezentam ccm la nivel de unitate deoarece exista ... (vezi toată discuția)
Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura ... Gyulianas Gyulianas Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura CPU, program ture 12/24. În graficul lunar se asigură turele de zi 7/19, rămânând ... (vezi toată discuția)