avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara, suntem trei asistenți medicali ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura ...

Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura CPU, program ture 12/24. În graficul lunar se asigură turele de zi 7/19, rămânând câteva ture pentru completarea normei lunare de lucru suntem pontate câte o tură sau două tură de noapte 19/7. În acest context beneficiem de sporul de ture de 15%? Dacă da, care este cadrul legal? Fiecare spital acordă sporul de ture 15% la un număr minim de ture, 3, 4,... Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 18 Ianuarie 2024
În unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture, personalul care lucrează lunar în toate cele trei ture, precum și personalul care lucrează în două ture în sistem de 12 cu 24 pot primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopții, prevăzut la art. 20 din prezenta lege, un spor de 15% din salariul de bază pentru orele lucrate în cele trei, respectiv două ture.
Anexa II la Legea 153/2017 .
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua.
Lucrez in cadrul unui spital in ture de 12 ore cu contract de timp partial. Urmeaza sa anunt faptul ca sunt insarcinata.
Intrebarea mea este daca am dreptul la sporul de ture in cazul in care nu imi permite starea sa efectuez minim 3 ture de noapte. De exemplu, daca efectuez 2 ture de noapte si 4-5 ture de zi (30% in timpul noptii din orele efectiv lucrate) beneficiez de sporul de 15% fiind gravida? Multumesc
În unitățile sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture, personalul care lucrează lunar în toate cele trei ture, precum și personalul care lucrează în două ture în sistem de 12 cu 24 pot primi, în locul sporului pentru munca prestată în timpul nopții, prevăzut la art. 20 din prezenta lege, un spor de 15% din salariul de bază pentru orele lucrate în cele trei, respectiv două ture.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore de noapte ionyandreescu ionyandreescu Buna ziua! la spitalul unde lucrez am program 12/24 si 12/48. De platit se plateste spor de tura, nu ore de nopte. pentru un spor de tura trebuie sa avem cel ... (vezi toată discuția)
Ture noapte ada2000 ada2000 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Lucrez intr-un spital de stat , in ture de 12 cu 24 , jumatate din ele sunt ture de zi, iar cealalta jumatate ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Suntem institutie , de asistență socială și , unde activitatea se desfășoară fără întrerupere, în trei ture, personalul lucrează lunar în toate ... (vezi toată discuția)