avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce nu este trecut in contractul de munca faptul ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce nu este trecut in contractul de munca faptul ca se lucreaza ture de 12 ore, inclusiv ture de noapte?

Buna ziua ,
Ma poate lamurii cineva cum este posibil, ca un angajat al unui spital de urgenta renumit din Bucuresti, sa lucreze in ture de 12 ore, inclusiv ture de noapte, iar in contractul de munca sa fie semnalat faptul ca lucreaza 8 ore (fara ture de noapte)?
Aceasta problema i.am semnalat.o liderului de sindicat care a fost total contra celor spuse de mine raportandu-se la codul muncii....
Ok sunt de acord ca in Condul Muncii orele de munca nu trebuie sa depaseasca 48 de ore / saptamana, dar avand in vedere faptul ca in acest domeniu ESTE IMPOSIBIL sa lucrezi 8 ore /zi ...ce ar fii ca la ora 16:00 sa se inchida toate spitalele, pe motiv ca au trecut cele 8 ore de munca ale angajatilor?
Cel mai recent răspuns: Damiana64 , utilizator 07:24, 20 Mai 2017
In cazul in care se lucrează tură turnus-12/24, 12/48 pontajul se face cu 12 h respectandu-se perioada de odihnă. Pontatul pe timp de noapte se face la 8 h că așa prevede Codul muncii. Noi in CIM avem specificat că se lucrează la 12 h.
Bună ziua!

Contractul dvs. de muncă ar trebui să reflecte exact condițiile dumneavoastră de muncă și să fie în limitele legii. De ce e redactat și agreat de către părți în forma aceasta nu cred că vă putem spune noi.
Eu intrebam daca este legal modul asta de a defavoriza angajatul?
Problema majora este ca turele de noapte nu sunt luate in considerare la vechimea in munca... toate persoanele care au iesit la pensie lucrand in acest spital au fost defavorizate tocmai din aceasta cauza.
Eu ma intreb cum de in alte spitale (mai putin cunoscute)sau alte institutii publice cu regim de munca continuu ) iau in considerare turele de noapte iar La spitalul de Urgență NU....??
Nu are cum sa fie luate in considerare la vechimea in munca decat daca aveti program de 8 ore/zi sau noapte , intrucat o zi are 24 de ore ... vechimea in munca = perioada prestata in baza unui c.i.m., indiferent de durata timpului de munca mentionat in acesta.
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Prestare munca normata in aceeasi zi in care incepe co ContSters309014 ContSters309014 Buna ziua, Am o problema in ceea ce priveste faptul ca in ziua când am intrat in CO planificat am prestat un numar de 7 ore de munca in regie. Cum este ... (vezi toată discuția)
Bună seara! lucrez în sistemul sanitar, program de 12 ore pe ... Cebuc Lavinia Cebuc Lavinia Bună seara! Lucrez în sistemul sanitar, program de 12 ore pe zi 12/24, 12 /48, am primit majorarea de 75 la suta doar pentru zilele lucrate, nu pentru orele ... (vezi toată discuția)
Repausul dupa tura de 12 h (ce include ore de noapte) steliana28 steliana28 Buna seara Va rog sa ma lamuriti daca este legal ca angajatorul sa acorde 24 h libere dupa tura de 12 ore (de noapte). Lucrez intr-o institutie cu program ... (vezi toată discuția)