avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce nu este trecut in contractul de munca faptul ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce nu este trecut in contractul de munca faptul ca se lucreaza ture de 12 ore, inclusiv ture de noapte?

Buna ziua ,
Ma poate lamurii cineva cum este posibil, ca un angajat al unui spital de urgenta renumit din Bucuresti, sa lucreze in ture de 12 ore, inclusiv ture de noapte, iar in contractul de munca sa fie semnalat faptul ca lucreaza 8 ore (fara ture de noapte)?
Aceasta problema i.am semnalat.o liderului de sindicat care a fost total contra celor spuse de mine raportandu-se la codul muncii....
Ok sunt de acord ca in Condul Muncii orele de munca nu trebuie sa depaseasca 48 de ore / saptamana, dar avand in vedere faptul ca in acest domeniu ESTE IMPOSIBIL sa lucrezi 8 ore /zi ...ce ar fii ca la ora 16:00 sa se inchida toate spitalele, pe motiv ca au trecut cele 8 ore de munca ale angajatilor?
Cel mai recent răspuns: Damiana64 , utilizator 07:24, 20 Mai 2017
Analizati mai bine vechimea in munca a angajatilor MAI (de exemplu) si veti vedea la ce ma refer
Legislatia muncii este una singura .. prin urmare. MAI nu are cum sa calculeze altfel vechimea.
Pentru turele de noapte sunteti retribuita suplimentar cu un spor de 15-25%,in functie de cum aveti CCM negociat. Că lucrati de noapte nu aveti un supliment la vechime ci la salariul lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare munca normata in aceeasi zi in care incepe co ContSters309014 ContSters309014 Buna ziua, Am o problema in ceea ce priveste faptul ca in ziua când am intrat in CO planificat am prestat un numar de 7 ore de munca in regie. Cum este ... (vezi toată discuția)
Bună seara! lucrez în sistemul sanitar, program de 12 ore pe ... Cebuc Lavinia Cebuc Lavinia Bună seara! Lucrez în sistemul sanitar, program de 12 ore pe zi 12/24, 12 /48, am primit majorarea de 75 la suta doar pentru zilele lucrate, nu pentru orele ... (vezi toată discuția)
Repausul dupa tura de 12 h (ce include ore de noapte) steliana28 steliana28 Buna seara Va rog sa ma lamuriti daca este legal ca angajatorul sa acorde 24 h libere dupa tura de 12 ore (de noapte). Lucrez intr-o institutie cu program ... (vezi toată discuția)