avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate FL09R

Activitate FL09R

Nu stiu ce dovada ar putea avea ei in privinta lipsei acelor bonuri de masa, dar exista un raport, care iese la sfarsitul fiecarei zi de munca. Acest raport arata ce remitem si daca se iese pe minus sau pe plus, si este de asemenea, semnat de noi. Greseala a fost intr-adevar a mea, ca am semnat acel act, dar am facut-o pt ca, desi incercam sa-i explic cum stau lucrurile, si ca acea suma nu inseamna acel nr de bonuri pe care il pretinde (47), nu am fost luata in seama la modul serios, ci imi dadea raspunsuri de genul: "eu stiu ce ai facut tu? Poate le-ai dat inapoi clientului". Va mai specific faptul ca au fost zile in care am incasat mai mult de 300 de bonuri, de la buticari, si nu mi-a fost atrasa niciodata atentia. Dar pe 19 sept nu am strans mai mult de 150-200 de bonuri. IN concluzie, refuzul meu de a achita acea suma, avand in vedere circumstantele, nu reprezinta o ilegalitate, nu?
VA multumesc foarte mult tuturor!
Dupa ce am semnat contractul de munca, le-au luat pt a le semna, iar eu si celelalte persoane care veniseram pt angajare, am fost duse direct la instructaj, pe casele de marcat. Astfel, am plecat fara el. Daca ma duc sa-l cer, ma gandesc ca ma vor intreba daca am platit acea suma si nu vreau sa ma constranga. De fapt, pe mine nu m-au contactat, nu m-au instiintat in legatura cu pasii care trebuie urmati in continuare, pt a ne incheia socotelile intr-un mod civilizat. De asemenea, mai am in posesie si uniforma, pe care bineinteles, o voi preda atunci cand ma voi duce sa-mi ridic contractul. In concluzie, eu nu detin niciun act care sa ateste faptul ca am lucrat in acea companie. Va multumesc atentia acordata!
Buna ziua! Sunt studenta, 20 de ani si va scriu in speranta aflarii unor raspunsuri cat mai concrete si cat mai rapide. Vara aceasta am lucrat din 15 iulie pana pe 24 septembrie, intr-un hipermarchet, pe post de operator case de marcat, full time. Avand in vedere ca o data cu luna octombrie incepe si anul universitar (an 2, zi), am decis sa-mi incetez activitatea, depunandu-mi demisia. Am acceptat, de asemenea si cele 15 zile de preaviz, asta insemnand ca ziua de 24 septembrie a fost ultima mea zi de munca. Pe data de 23 sept am fost informata ca pe data de 19 sept mi-au lipsit bonuri de masa in valoare de 396,66, toate aceasi marca, si mi s-a facut un angajament de plata, conform caruia pe data de 10 oct eu trebuie sa ma duc la casieria firmei si sa achit acei 396,66 ron. Ce as mai sublinia, este faptul ca daca verific listele de valori pt bonurile de masa, 788 sau 831, nu exista nr fix de bonuri care sa reprezinte acea suma de 396,66. Ce e drept, am semnat acest angajament, dar colegii de acolo mi-au spus ca nu sunt prima persoana care inainte de plecare, are parte de acelasi tratament. Trebuie sa mai mentionez si faptul ca pe data de 24 sept nu m-am mai prezentat la servici si de asemenea, k nici pana in ziua de azi nu am fost contactata in legatura cu celelalte activitati care sa-mi certifice faptul ca nu mai sunt angajat al acestei firme. Din pacate, nu am niciun exemplar al contractului de munca. Va rog frumos, spuneti-mi daca exista o alternativa in acest caz sau sunt intr-adevar nevoita sa achit acea suma:(