avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta_Lidia

Activitate Nicoleta_Lidia

Buna ziua,in legatura cu racordarea la reteaua electrica ,cez vanzare,
Suntem 2 familii,case diferite,curti diferite,dar care avem un singur contoar.
Mentionez ca inainte locuiam in aceeasi curte si ulterior am facut gard intre noi.
Ce acte sunt necesare pt a ne separa cu energia electrica de ei?
Multumesc.
Buna ziua,as vrea sa va cer un sfat in situatia urmatoare:
Suntem 2 familii,care locuim in 2 case diferite,2 curti diferite,dar care avem acealasi contor de lumina.
Noi avem lumina trasa de la ei,si platim facturile impreuna.
Este legal asa ceva?
Ca practic noi ce consumam trece prin contorul lor,nu e ca si cum suntem legati direct la stalp si nu platim.
Avem si nr diferite la casa..
Tin sa precizez ca in momentul in care am construit casa eram cu totii in aceeasi curte.
Ulterior ne_am separat prin gard dar a ramas acelasi contor comun.
Ideea este ca au venit niste angajati de la firma repectiva si au facut niste poze,ne gandim.sa nu ne dea vreo amenda.
Si poate puteti sa ne spuneti ce proceduri sa facem sa intram in legalitate.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Buna seara,m_ar interesa o solutie corecta pt ambele parti in urmatoarea situatie:
Mama mea are act de mostenire pt un pamant.
Sora ei,care intre timp a decedat i_a dat o suma de bani pt pamant,dar fara nici un fel de act la mana.
Problema este ca acum vor sa faca act pe pamant cumnatul ei pe de o parte,(sotul surorii ei),si pe de alta parte nepotul ei,(baiatul surorii si al cumnatului ei).
Acestia din urma se afla in conflict.
Tin sa precizez ca sora mamei mele nu avea forme legale de casatorie.
Pamantul acesta este mostenire din partea parintilor mamei mele.
Acum nu stim cum sa procedam cat mai corect:
Daca ii trece pamantul pe numele cumnatului ei,se supara nepotul,el fiind mostenitorul matusii mele,fiind ruda noastra de sange.
Daca ii trece pamantul pe numele nepotului,nu ar fi corect fata de cumnatul ei,care la vremea respectiva, impreuna cu sora ei , i_a dat o suma de bani,dar fara nici un act la mana.
Intrebarea este cum ar trebui sa procedeze ca sa fie corecta si fata de nepot si fata de cumnat?
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.