avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana_Ana

Activitate Mariana_Ana

Nu va putea lua imprumuturi pe numele dumneavoastra. Insa, asa cum mentiona utilizatorul Ynocentta, dezvantajul este ca veti primi toata corespondenta de la data in care ati luat persoana in spatiu. Daca va lua un credit/imprumut, il poate lua doar in nume propriu, si nu pe numele dumneavoastra. Daca nu este un bun platitor, va fi somat spre executare silita (asupra proprietatilor pe care acesta le detine), somatii pe care le veti primi in cutia dumneavoastra postala.
Recunoasterea dreptului de proprietate fara a cere intabulare?
Doresc sa intervin in procesul de partaj al fiicei mele in interes propriu, instanta de fond.
Doresc sa cer recunoasterea dreptului de proprietate fara a cere insa si intabularea expresa a unui imobil teren pe care fostul sot doreste sa il introduca la masa partajabila.
In momentul de fata sunt admisa si ca intervenienta accesorie fiicei mele.

Intrebari:
1) Pot cere recunoasterea dreptului de proprietate in baza unui contract de mana, fara sa cer intabularea?
2) Trebuie sa indic neaparat numele si adresa martorilor daca solicit proba testimoniala sau este suficient sa cer proba in mod generic?
3) Cu cat se timbreaza si la ce pret? (suprafata aproximativ 500 mp)
4) Daca intru in interes propriu, se anuleaza cererea accesorie? (Interventia in nume propriu este pentru alte motive decat cele invocate in cererea accesorie.)

Va multumesc anticipat
Nu va poate fi afectat dreptul de proprietate. Valabilitatea vizei de flotant este maxim un an.
Va trebui sa va deplasati cu persoana pe care o luati in spatiu la Direcția de Evidență a Persoanelor din sector/oraș impreuna cu contractul de vânzare-cumpărare al locuintei în orginal și copie (prin care faceti dovada ca d-voastra aveti un drept legal de proprietate), unde veti completa la fata locului un formular de luare in spatiu si trebuie sa aveti dovada plății taxei de timbru și buletine (aproximativ 5 lei) la taxe si impozite locale (cred ca si pe Ghiseul.ro se poate plati).