avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recunoasterea dreptului de proprietate fara a cere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recunoasterea dreptului de proprietate fara a cere intabulare?

Recunoasterea dreptului de proprietate fara a cere intabulare?
Doresc sa intervin in procesul de partaj al fiicei mele in interes propriu, instanta de fond.
Doresc sa cer recunoasterea dreptului de proprietate fara a cere insa si intabularea expresa a unui imobil teren pe care fostul sot doreste sa il introduca la masa partajabila.
In momentul de fata sunt admisa si ca intervenienta accesorie fiicei mele.

Intrebari:
1) Pot cere recunoasterea dreptului de proprietate in baza unui contract de mana, fara sa cer intabularea?
2) Trebuie sa indic neaparat numele si adresa martorilor daca solicit proba testimoniala sau este suficient sa cer proba in mod generic?
3) Cu cat se timbreaza si la ce pret? (suprafata aproximativ 500 mp)
4) Daca intru in interes propriu, se anuleaza cererea accesorie? (Interventia in nume propriu este pentru alte motive decat cele invocate in cererea accesorie.)

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Tardivitate recurs ilinico ilinico X introduce actiune in revendicare impotriva mea. Aflam ca donase acel teren fiicei lui si nu mai era proprietar la momentul cand introdusese actiunea . Noii ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie in sprijinul unei parti in proces robin2014 robin2014 fostul sot a inceput un proces de partaj, urmeaza primul termen la care am inteles ca se vor solicita administrarea probelor . intrebarea este simpla daca ... (vezi toată discuția)
Termen de introducere cerere de interventie in interesul uneia dintre parti geolovelife geolovelife Buna ziua. Am o dilema si anume, care este termenul legal de depunere a interventiei in interesul uneia dintre parti. Este precizat undeva explicit un nr de ... (vezi toată discuția)