avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de interventie in sprijinul unei parti in proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de interventie in sprijinul unei parti in proces

fostul sot a inceput un proces de partaj, urmeaza primul termen la care am inteles ca se vor solicita administrarea probelor . intrebarea este simpla daca parintii mei doresc sa faca o cerere de interventie in interesul meu ca parata pentru a aduce probe si martori suplimentari. cand o pot face? ....am citit ca oricand chiar si inaintea instantei de recurs. unii avocati spun ca trebuie neaparat sa o faca acum inainte de a incepe procesul propriu zis altfel nu mai poate fii acceptata.care este adevarul si baza legala .?

Codul de procedura civila spune asa:

Art. 61

Forme

(1) Oricine are interes poate interveni într-un proces care se judecă între părţile originare.

(2) Intervenţia este principală, când intervenientul pretinde pentru sine, în tot sau în parte, dreptul dedus judecăţii sau un drept strâns legat de acesta.

(3) Intervenţia este accesorie, când sprijină numai apărarea uneia dintre părţi.


.....
Art. 63

Intervenţia accesorie

(1) Cererea de intervenţie accesorie va fi făcută în scris şi va cuprinde elementele prevăzute la art. 148 alin. (1), care se va aplica în mod corespunzător.

(2) Intervenţia accesorie poate fi făcută până la închiderea dezbaterilor, în tot cursul judecăţii, chiar şi în căile extraordinare de atac.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient in procesul de partaj dupa ce instanta a audiat martori alin7 alin7 Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt in proces de partaj cu fosta iar parintii ei sunt intervenienti in interes propriu. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Poate avocatul, în același proces civil, să fie concomitent avocatul pârâtului și intervenient accesoriu? BlackLeg BlackLeg Poate avocatul in acelasi proces civil sa fie concomitent avocatul piritului si intervenient accesoriu? (vezi toată discuția)
Procedura civila RaDracones RaDracones Buna ziua. Am descris pe scurt o speta in linkul de mai jos, dar mai am cateva intrebari legate de ... (vezi toată discuția)