avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate avocatul, în același proces civil, să fie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate avocatul, în același proces civil, să fie concomitent avocatul pârâtului și intervenient accesoriu?

Poate avocatul in acelasi proces civil sa fie concomitent avocatul piritului si intervenient accesoriu?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 15:26, 13 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
depinde în interesul cui intervine.

Alte persoane care pot lua parte la judecată
Art. 61 Cod Civil.
Forme
(1) Oricine are interes poate interveni într-un proces care se judecă între părţile originare.
(2) Intervenţia este principală, când intervenientul pretinde pentru sine, în tot sau în parte, dreptul dedus judecăţii sau un drept strâns legat de acesta.
(3) Intervenţia este accesorie, când sprijină numai apărarea uneia dintre părţi.
Depinde...

Intervenția accesorie are natura juridică a unei apărări. („când sprijină numai apărarea uneia din părți”). Cu toate acestea, terțul care intervine în favoarea/în apărarea uneia din părți nu este un simplu apărător al acesteia, ci trebuie să-și justifice interesul său propriu, legitim și actual în participarea la judecarea procesului. („Oricine are interes poate interveni ...”).

Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2019
romascanu, moderator
Depinde.

Reveniti cu date certe privitoare la speta.

Altfel, discutam doar supozitii.

Mult succes in ceea ce priveste detalierea !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie in sprijinul unei parti in proces robin2014 robin2014 fostul sot a inceput un proces de partaj, urmeaza primul termen la care am inteles ca se vor solicita administrarea probelor . intrebarea este simpla daca ... (vezi toată discuția)
Accident bicicleta - plangere impotriva pv Marius_M_ Marius_M_ Buna seara, Am avut anul trecut un accident cu o masina, eu fiind pe bicicleta, masina a depasit prea aproape de mine si a atins ghidonul cu spatele masinii ... (vezi toată discuția)
Intervenient in procesul de partaj dupa ce instanta a audiat martori alin7 alin7 Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt in proces de partaj cu fosta iar parintii ei sunt intervenienti in interes propriu. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)