Am avut anul trecut un accident cu o masina, eu fiind pe bicicleta, masina a depasit prea aproape de mine si a atins ghidonul cu spatele masinii cand intra inapoi pe banda, eu m-am dezechilibrat si am cazut. Politia l-a gasit pe sofer vinovat pentru nerespectarea distantei la depasire.
Soferul a facut plangere impotriva procesesului verbal iar azi am primit o citatie ca sunt chemat ca intervenient in procesul soferului cu IPJ-ul.
In plangere cere anularea procesului verbal, sa nu mai plateasca amenda si sa nu i se suspende permisul.
Cere inlocuirea amenzii cu avertisment.
Tot in plangere spune ca "vina a apartinut in intregime biciclistului", iar ora la care pretinde ca s-a petrecut accidentul este schimbata (in plangere zice ora 9:30, accidentul petrecandu-se in jur de ora 16.
Am trei intrebari la care va rog sa raspundeti:
1. Ce inseamna mai exact calitatea de intervenient.
2. Daca cere schimbarea sanctiunii in avertisment, nu inseamna ca totusi isi recunoaste vina?
3. De ce a declarat o alta ora a accidentului in plangere? Politia nu poate vedea exact la ce ora s-a facut apelul catre 112 cand a fost chemata la accident?
Buna seara,
Alte persoane care pot lua parte la judecată
Art. 61 C.Pr.Civ.
Forme
(1) Oricine are interes poate interveni într-un proces care se judecă între părţile originare.
(2) Intervenţia este principală, când intervenientul pretinde pentru sine, în tot sau în parte, dreptul dedus judecăţii sau un drept strâns legat de acesta.
(3) Intervenţia este accesorie, când sprijină numai apărarea uneia dintre părţi.
Dumneavoastra sunteti intervenient accesoriu pentru IPJ.
Va sfatuiesc sa lasati la aprecierea instantei tot ce inseamna vina.
Cat priveste ora, poate sa fie o eroare materiala. Avocatul nu a fost atent.