avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Activitate ralucaioana20

Activitate ralucaioana20

Buna seara,

In 2006 am facut un contract de credit ( card de credit ) 3000 lei. Azi am primit in cutia postala somatia de plata imobiliara in valoare de 8000 lei. Exista hotararea pronuntata de judecatorie privind incuviintatea executarii silite.In actele primite am mai gasit o copie dupa o actiune mai veche, tot incuviintare executare silita, facuta de alt executor care a fost respinsa de judecatorie - anul 2022.

Contractul de credit a fost facut pe 3 sau 5 ani, nu imi mai aduc aminte si nu am platit nicio rata la el. Este copie dupa contract, dar este indescifrabil. Am vb cu un avocat si mi a zis ca mai bine fac un angajament de plata cu creditorul ( acum fiind un recuperator de creante )decat sa fac contestatie la executare, in care am vrut sa invoc prescriptia.
Am gasit o speta foarte asemanatoare cu a mea, cel in cauza a facut contestatie in anulare invocand prescriptia si instanta i a dat dat castig de cauza, intimatul fiind acelasi executor. Nu stau sa expun motivarea instantei privind intervenirea prescriptiei, insa studiind atent si la mine a intervenit prescriptia. Ce parere aveti ?
Răspuns la discuția Trotuar construit pe terenul meu
Buna ziua,

Eu am un alt teren cumparat in 2013, lipit de acesta, unde locuiesc. Cand au inceput sa asfalteze strada si sa faca trotuarul, eu eram cu casa in constructie. Pe terenul vechi nu au putut sa intre cu trotuarul, eu fiind aici in fiecare zi. Pe terenul nou cumparat au intrat si de aici si aceste probleme. Trotuarul nu are aceleasi dimensiuni peste tot, la mine la poarta are mai putin in lungime, la terenul de langa ( cel cumparat in 2023) mai mult si cam asa e toata strada. Efectiv au intrat cu trotuarul peste proprietate privata. Pe fostul proprietar il cunosc f bine si primaria nu i a solicitat nimic. Normal daca ii solicitau lui, trebuia sa imi solicite si mie, ca doar am construit casa si gardul in acelasi timp cand ei asfaltau si faceau trotuar.

In fine, am mai vb cu un inginer si o sa vina sa faca din nou masuratorile. O sa depuna dosarul la OCPI si daca cei de acolo imi spun ca trebuie sa dau declaratie notariala pentru a dona partea din teren, atunci o dau.
Primaria nu este in legalitate si singura lor varianta pentru a trece portiunea mea de teren pe care au construit ilegal, in domeniul public, este declaratia notariala.

interventie moderator : a nu se cita mesajele imediat anterioare
Buna ziua,

Primaria poate sa invoce exproprierea de utilitate publica retroactiv, trotuarul fiind construit pe terenul meu acum 10 ani? Nu a existat si nu exista nicio hotarare luata de autoritati privind exproprierea. Sunt niste etape legale pe care primaria trebuia sa le respecte - legea 255/ 2010 pentru a uzita de legea exproprierii. In acest caz nu exista nicio hotarare luata de autoritati, nu mai vorbim despre etapele ulterioare care trebuie respectate pentru expropriere. Au zis ca trebuie sa merg la notar si sa dau o declaratie, ca sa scape ei basma curata si eu sa pierd o suprafata din teren, ocupata abuziv. Daca era vorba de expropriere de utilitate publica, primaria trebuia sa emita o decizie in acest sens si atunci lucrurile erau clare.

interventie moderator : a nu se cita in integralitate mesajele imediat anterioare

trandafir2 a scris:

Buna seara,
Se da o declaratie la notar !

Am scris mai sus ca nu vreau sa dau declaratie la notar, ca sunt de acord cu noua suprafata a terenului mai mica cu 12 mp ! Primaria a construit abuziv o portiune din trotuar pe terenul meu si eu acum le fac cadou ! Am alt teren lipit de acesta, unde am si casa si cand au facut trotuarul, acum 10 ani, eu construiam casa si la terenul vechi nu sunt probleme/ nu au avut cum sa intre si pe terenul vechi cu trotuarul. Pe toata strada trotuarul nu are aceleasi dimensiuni, in unele portiuni este mai ingust unde sunt case si unde este doar teren mai lat, pentru ca au intrat peste terenul proprietate privata.
Buna seara,

In decembrie 2023 am cumparat un teren de 500 mp in Buftea. Firma care a facut masuratorile, a constatat ca trebuie actualizat cadastrul. Din masuratorile facute reiese ca primaria a intrat peste teren cu 85 cm in lungime - 12 mp , construind un trotuar. Firma care face cadastrul a zis ca trebuie sa fac o declaratie notariala pentru noua suprafata a terenului, cu alte cuvinte o suprafata mai mica a terenului, ca altfel nu pot sa actualizeze cadastrul, intrand peste o portiune din trotuar construita pe terenul meu. Normal ca nu o sa fac asa ceva, insa daca apelez la alta firma si imi spune acelasi lucru, alti bani dati degeaba… cum se procedeaza legal in aceasta speta?
Buna ziua,
Vreau sa particip la o licitatie in SEAP pentru furnizare cravate. Eu nu sunt producator, ce cod/coduri CAEN imi recomandati sa autorizez?
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere pentru recuperarea cautiunii - contestatie CNSC. Multumesc !