avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate AngiM

Activitate AngiM

@Adam Grecu
Lunar se strâng 20 lei/apartament fond reparații, suma aproximativ strânsă 400 lei/apartament.
Întreținerea afișată în decembrie are rubrica fond de reparații 20 lei și cheltuieli gospodărești 105 lei.
Este legal?
Justificarea verbala a fost ca în cazul unui control el trebuie sa aibă toți banii de la fondul de reparații neatins, ceea ce mie mi se pare aberant, atât timp cât poți justifica cu factura.
Pentru ce se strânge fond de reparații, dacă în cazul unei reparații vrei banii din nou?

Am și menționat ca nu se returnează fondul de reparații. Dar mi se pare ciudat sa ceri și fond de reparații și cheltuieli gospodărești (prin acestea din urma dorind recuperarea banilor folosiți pt repararea ascensorul) pentru a avea fondul de reparații integral.
Întrebarea mea era dacă este legal acest lucru.
Mulțumesc anticipat!

ynocentta a scris:

se strânge lunar, fond de reparații (care nu se rambursează la vânzarea apartamentului)

De unde aveti informatia ca fondul de reparatii se restituie locatarului??
Conform disp L nr 196/2018 la transmiterea dreptului de proprietate bun imobil asociatia de proprietari are obligatia daca nu exista debite in evidenta sa restituie fondul de rulment
Fondul de reparatii nu se restituie
Pentru completa si corecta dv informare studiati temeinic disp L nr 196/2018 care precizeaza concret constituirea si actualizarea fondurilor de catre locatarii din imobilele de locuit in comun
Prin plata executie reparatii valoarea individuala fond reparatii constituita la nivelul fiecarui apartament s-a diminuat cu valoarea de plata care trebuie recuperata de la fiecare proprietar astfel incat sa fie refacut fondul de reparatii

De aproximativ 2 ani se strânge lunar, fond de reparații (care nu se rambursează la vânzarea apartamentului), cât și fond de rulment.
În noiembrie s a efectuat o reparație la ascensor, iar în decembrie ne a băgat la plata atât fond de reparații cât și cheltuieli gospodărești.
Justificarea verbala a fost ca banii folosiți pt reparația ascensorului trebuie sa i recupereze prin introducerea cheltuielilor gospodărești, ca în cazul unui control el trebuie sa aibă banii întregi.(deși de justifica prin factura de ce lipsește suma "X").
Eu înțeleg ca fondul de reparații se strânge pt a se repara/îmbunătății diverse părți comune, dar nu înțeleg de ce trebuie sa i recupereze prin crearea acestei rubrici "cheltuieli gospodărești" atât timp cât se strâng în continuarea bani pt fond de reparații.
Exista o baza legala prin care fondul de reparații folosit pt reparații trebuie recuperat de la proprietarii care deja au achitat și achita în continuare fond de reparații?
Mulțumesc anticipat!