avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate IoanM

Activitate IoanM

Plata intretinerii prin banca /Elga50
Imi cer scuze , dar m-a oprit continutul celor spuse de dvs. Contul asociatiei nu este secret, dar nu este al locatarului/proprietarului ci al asociatiei si Lg.677/2001 art.13 se pare ca ma trimite tot la administrator/presedinte care , in foarte multe blocuri, face legea.
In conditiile de la bloc cred ca nu ar fi rau sa existe chiar reguli stricte de comportament pentru administrator.
Plata intretinerii prin banca / Elga50
Legea 230/2007 precizeaza ca obligatie a proprietarului, plata lunara cf.listei de plata a cheltuielilor asociatiei, fara a mentiona daca la casierie, banca sau CEC. Este adevarat ca de administrator depinde, de a comunica sau nu contul.Ce faci daca administratorul nu vrea? Ce faci daca nu intri in acea "majoritate - jumatate plus unu" care decide la bloc, care ia chiar hotarari contrare prevederilor legii? Ce faci daca ai dovezi clare ca administratorul delapideaza si nu esti luat in seama de "majoritatea"? Ce faci daca administratorul e sustinut de acea "majoritate"care are patru persoane prezente si administratorul il trece in lista cu doi? Ce faci daca apa rece iti este repartizata la un pret mai mare , daca esti la pausal, decat celor care au apometre si formeaza "majoritatea"? Dar daca apa pluviala este repartizata numai locatarilor fara apometre? Dar daca intr-un bloc vechi, toate pierderile de apa sunt suportate doar de cei fara apometre? Dar daca calculeaza penalizari dupa o metodologie proprie, pleaca in concediu si-ti calculeaza penalitati ca nu ai platit in perioada cat el a lipsit? Dar daca nu-l interezeaza subsolul sau terasa bloculi? Dar daca zugraveste scara blocului cu zeci de milioane si nu faca igienizarea ghenei care ar fi costat, cat? 2 Kg.var. Dar daca ii explici ca plata prin banca a intretinerii nu-i va crea nici o problema, ca nu-i mareste volumul lucrarilor, ca pentru plata facturilor in numerar va putea folosi incasarile celor care nu se pot deplasa la banca, iar cu sumele din banca va achita RADET-ul si nu se va plimba cu zeci de milioane prin oras? Si el iti raspunde ca "majoritatea" decide, de fapt persoane influientate de el? Dar daca..... Si nu aveti idee cat de indragit de "majoritatea" este acest administrator. Cred ca ar trebui sa intervina acele birouri specializate din primarii sainformeze administratorii de aceasta modalitate de plata a intretinerii.
De ce exista riscul blocarii contului bancar daca se achita intretinerea prin cont? Intretinerea ce reprezinta, pentru ce o achita locatarii, nu pentru plata facturilor? Unde ajung acesti bani daca exista furnizori neachitati? Nu acelasi risc apare si la achitarea intretinerea la casierie? Furnizori neachitati apar si din cauza necinstei administratorului si mai ales din cauza cenzorului care nu-si face datoria.
Am inteles ca administrati mai multe blocuri. La dvs. nu se respecta legea, de ce un copil devine persoana de la varsta de 3 ani?