avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaSo

Activitate MihaelaSo

Buna ziua,
ce se poate face in cazul inc are in fata balconului meu se afla o asociatie cu copii cu dizabilitati care atunci cand stau in curte intre orele 8-15, scot sunete si strigate extrem de deranjante, deci 3-4 ore pe zi ii aud zilnic de cativa ani si este absolut insuportabil si nu pot sa lucrez sau sa convietuiesc in propria casa si mai ales nu pot sta deloc in balcon.
Va rog sa ma ajutati, ce se poate face in acest caz?
Administratia blocului nu vrea sa se implice, spune sa-mi pun dopuri in urechi si nici nu ma pot muta de acolo.
Multumesc,
Mihaela
pai eu de unde sa stiu ce cumpar si cat e valabil biletul? tocmai ca nu am stiut cand am cumparat calatoriile, trebuia sa fiu anuntata macar la casa de bilete, dar mai ales in autobuz, din moment ce toata viata am validat o singura calatorie, cum as fi stiut cand sa intreb sau ce sa intreb? eu cand merg cu metroul, nu ma duc de fiecare data la casa de bilete sa intreb cum se circula cu metroul si daca s-a schimbat ceva in regulile de calatorie, normal trebuie sa fie afisat undeva la metrou sau in metrou in momentul cand folosesti serviciul si nu dupa ce eii amenda. Nu e corect sa fim informati dupa ce luam amenda. Probabil ca scrie pe chitanta acest lucru? dar sincer, cine citeste ce scrie pe chitanta?
Comunicarea cu calatorii mi se pare total inexistenta. Parca e totul facut astfel incat sa nu fi informat ca sa ti se dea amenda. Probabil ca ei comunica cu calatorii prin social emdia/mass media, dar eu nu sunt obligata sa aud din mass media, dar in schimb sunt obligata sa citesc regulile afisate de ei in momentul cand folosesc serviciul.
Deci unde este comunciarea?
nu, nu ar fi trebuit sa stiu, ei ar fi trebuit sa ma informeze prin afisarea schimbarii regulilor de circulatie.
Tocmai ca nu ar fi trebuit sa stiu, ar fi trebuit sa fiu informata in locul unde folosesc serviciul/produsul.

Dvs ar fi trebuit sa stiti ce se afla azi in social media???
de ce sunt regulile afisate peste tot dar exact in autobuz nu sunt afisate? daca esti grabit sau ai o urgenta calatorul nu se duce inainte de fiecare calatorie cu autobuzul sa intrebe cum se circula cu autobuzul la casa de bilete,net,social media,radio, bilete,carduri, etc. Daca nu sunt afisate in autobuz, de ce m-as duce sa ma informez la fiecare calatorie cu autobuzul?
Mi se pare total incorect!
Nu este corect sa amendezi calatorul care a validat deja o calatorie, fara sa fie afisate regulile de calatorie si pe motiv ca trebuie sa-i fie invatatura de minte pentru ca nu stie. Pai de unde sa stie? nu SATB trebuie sa-l informeze prin afisarea regulilor? Ca nu sunt in social media, sau in avion sau la Altex, sunt la ei in autobuz! acolo trebuiesc afisate!
Nu mi se pare corect ca eu sa stiu despre aceasta informatie din mass media, multa lume nu a auzit, nu ai cum sa auzi toate stirile din mass-media/social media, poate nu am TV si radio, sau poate nu le folosesc, corect este ca in autobuz sa existe reguli de ultilizare ale aparatului afisate. Eu nu am de unde sa stiu cand se schimba regulile de validare din autobuz daca acestea nu exista afisate! Este ca si cum imi cumpar un produs de la Altex si eu trebuie sa ghicesc cum functioneaza din social media sau de pe google...
Strainul se informeaza pt ca trebuie in intervalul de timp cat foloseste autobuzul in tara respectiva, dar un roman nu are de unde sa stie ca intr-o zi se schimba bruc regulile de calatorie si deci nu-i trece prin cap ca trebuie sa valideze de 2 ori, ori sa se informeze din social media/casa de bilete.
Mai mult, aceasta noua regula nu are nici o logica, de ce trebuie sa validam 2 calatorii daca expira 90 de minute.
Dar nu asta e problema, daca asta e regula lor, logica sau nu, calatorul trebuie informat, el nu are de unde sa ghiceasca ca azi s-au schimbat regulile.
Amenda e corect sa fie aplicata daca regulile sunt afisate in autobuz si daca calatorul nu le respecta de abia atunci e corect sa amendeze calatorul, tocmai pentru ca sunt afisate si el nu le-a respectat, dar altfel de ce ma amendezi daca eu am validat deja calatoria pentru ca asa functioneaza de ani de zile???
Dar legal din partea lor este sa scrie cum functioneaza acest aparat si care sunt regulile, daca nu scrie nicaieri in autobuz, un strain care vine din alta tara sau eu care calatoresc o data pe an cu autobuzul, de unde sa stiu ca tyrebuie sa validez de 2 ori o calatorie? daca nu sunt specificate aceste reguli de calatorie? Eu nu pot sa le ghicesc...
Pai eu de unde sa stiu ca biletul nu este valabil? Din moment ce am validat cardul, eu d eunde sa stiu ca trebuie sa validez de 2 ori cardul pentru o singura calatorie???
Buna ziua, am luat amenda in autobuz pe motiv ca cica mi-a expirat calatoria cu 7 minute si ca trebuia sa compostez inca o calatorie.
Eu nu am stiut acest lucru pentru ca nu este specificat nicaieri in autobuz de felul cum functioneaza aparatul de compostare. Eu nu am de unde sa ghicesc noile reguli din autobuz daca nu sunt informata despre ele ca sa pot calatori in legalitate. Nu am avut de unde sa stiu ca o calatorie dus-intors expira in 90 de minute si daca depasesti 90 de mintue trebuie sa compostezi inca o calatorie.
mi se pare nedrept sa primesc amenda in astfel de conditii fara sa fiu informata despre aceste reguli de functionare. Normal trebuie sa existe aceste reguli exact pe aparatul de validare.
Este legal sa iau amenda???

Multumesc,
Mihaela