avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate helpme

Activitate helpme

Idee de articol foarte buna. Am cumparat niste domenii acum cativa ani. Pe firma. Ulterior firma a fost desfintata prin legea aceea care desfinta toate SRL-urile fara activitate. Iar eu acum nu mai pot folosi acele domenii. Intrebarea mea ar fi: de ce? Am facturile de cumparare, stiu ca activele sau cum se numesc ale sc desfintata imi raman mie ca asociat unic al acesteia. Si cu toate astea cei de la ICI vor sa le mai cumpar din nou. Este corect? Daca nu este corect, ce trebuie sa fac?
Am intrat intr-un mare necaz si va rog din suflet sa ma ajutati macar cu niste sfaturi.

Am inchiriat cu contract prin Administratia Financiara Sector 1 o casa la curte. Dupa incheierea contractului am primit cheile si am platit chiria in avans.

Apoi a inceput circul, pentru ca a aparut sotia proprietarului care mi-a spus ca e in divort cu sotul si ca ea nu a fost de acord cu inchirierea si ca vrea sa parasesc casa. A chemat Politia, a incercat sa forteze intrarea in curte, noroc ca Politia a reusit in final sa o convinga sa ma lase in pace deoarece am un contract valabil si nu ma poate scoate din casa si nici intra peste mine.

Apoi a mers la Judecatorie si a cerut anularea contractului si evacuarea mea. Au fost doua termene, la unul proprietarul a cerut termen de angajare avocat, la al doilea avocatul a spus ca hotararea de divort din Austria nu este valabila in Romania, iar in tara inca nu este luata si nu stiu ce a mai spus, si asa am ajuns la cel de al treilea termen de maine.

Eu nu am fost deloc, pentru ca nu mi se pare normal sa platesc 350 euro pe luna chirie si pentru asta sa fiu purtat prin tribunal. Asta nu inseamna ca nu traiesc intr-un stres continuu de a nu fi evacuat in strada cu familia, mai ales ca sotia mea este bolnava de cancer la san.

De aceea as vrea sa stiu:

1. Poate instanta anula contractul de inchiriere pe motiv ca sotia nu a fost de acord si poate dispune evacuarea?
2. Daca poate, atunci se pune in aplicare imediat sau am drept la apel unde sa-mi angajez un avocat care sa ma apare?
3. Daca am drept la apel, pana la solutionarea acestuia, poate intra in casa peste mine, ma poate evacua, poate locui cu mine?

Si in final o ultima intrebare: azi este 13 octombrie 2008 si as vrea sa stiu ce pot face sa locuiesc in casa inchiriata pana pe 25 aprilie 2009 cand expira contractul?

Va multumesc din inima pentru raspunsurile dvs.