avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce drepturi imi confera inregistrarea unui nume de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce drepturi imi confera inregistrarea unui nume de domeniu .ro ?

Aceasta discutie are la baza un articol ce urmeaza sa fie publicat maine de Avocatnet.ro, articol care priveste natura dreptului pe care il are un titular de nume de domeniu .ro.

Intrebarile care se pun in articol:
- ale cui sunt domeniile inainte de inregistrare?
- ce drept imi confera inregistrarea unui nume de domeniu .ro?
- cum comentati obligatia privitoare la transferul cu titlu gratuit al domeniilor .ro?

PS
:secret: Articolul este aici
www.avocatnet.ro/index.html/...

Poate pana maine reusim sa il modelam impreuna spre forma finala.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: helpme , utilizator 07:39, 16 Aprilie 2009
Eu am avut o speta in care prin cererea de chemare in judecata se solicitau daune morale si stergerea domeniului, cererea fiind indreptata impotriva celui care a inregistrat domeniu.
Ceea ce e interesant este faptul ca intre persoana fizica, care a inregistrat, si cel care utiliza site-ul exista un contract de administrare, deci cel care a inregistrat nu avea responsabilitatea continutului.
Dosarul a fost castigat( adica respinsa cererea) dar s-a plimbat putin intrucat s-a pus problema daca este sau nu un litigiu comercial.

Raportat la ce-am expus anterior, poate ca ar ajuta sa se explice diferenta dintre notiunile de domeniu si site, si despre raspundere, si ce natura are aceasta raspundere.

Interesant.

succes
av. Ileana Schwarz
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
Tot timpul m-a socat ignoranta care poate sta in spatele unei afirmatii precum "dreptul de folosinta nu se poate vinde", deci trebuie dat gratis. Sper sincer ca nu a existat vreun jurist care sa consilieze ICI asupra acestei orientari!...

Oare oamenii astia chiar nu pot sa deschida o carte si sa mai citeasca putin? Chiar nu pot sa isi dea seama ca este de bun simt (nici nu iti trebuie sa stii drept) faptul ca folosinta unui bun este cuantificabila in bani? Despre inchiriere cred ca stiu pana si ei, de uzufruct nu am pretentii... :slap:
=D> Foarte interesant subiectul. Se potriveste ca o manusa cu informatiile in cautarea carora sunt in prezent. Va urmaresc cu interes postarile.
ileana a scris:

Raportat la ce-am expus anterior, poate ca ar ajuta sa se explice diferenta dintre notiunile de domeniu si site, si despre raspundere, si ce natura are aceasta raspundere.
av. Ileana Schwarz

Interesanta idee, o sa facem un articol si despre acest subiect. ;)
Multumesc.
Idee de articol foarte buna. Am cumparat niste domenii acum cativa ani. Pe firma. Ulterior firma a fost desfintata prin legea aceea care desfinta toate SRL-urile fara activitate. Iar eu acum nu mai pot folosi acele domenii. Intrebarea mea ar fi: de ce? Am facturile de cumparare, stiu ca activele sau cum se numesc ale sc desfintata imi raman mie ca asociat unic al acesteia. Si cu toate astea cei de la ICI vor sa le mai cumpar din nou. Este corect? Daca nu este corect, ce trebuie sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre o sc in lichidare Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua. As dori sa transfer un domeniu de internet al unei firme dar care este inregistrat pe numele altei firme, cea care s-a ocupat de design acum cativa ... (vezi toată discuția)
Domeniul www.constitutia.ro este privat sau public? eliasav eliasav Acum cand se discuta despre Constitutia României, am incercat sa accesez website-ul www.constitutia.ro numai ca am fost redirectionat automat catre ... (vezi toată discuția)
Vanzare site cbrana cbrana Am o problema... si am nevoie de un sfat. In urma cu un an am creat un portal internet ( domeniu achizitionat pe firma + munca mea ... nepretuita :) ). Nu am ... (vezi toată discuția)