avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate DanI2023

Activitate DanI2023

Buna ziua!

Am un bonus anual prevazut in oferta de angajare & contractul de munca sub forma unei matrici procentuale in functie de obiective si urmatoarele precizari:

"Va fi acordat odata cu salariul lunii februarie a anului urmator, in functie de atingerea obiectivelor individuale si de companie. Procentele din rnatricea de mai jos, vor fi aplicate la fondul de salariu net anual al fiecarui angajat.
Schema de bonus este valabila la momentul angajarii, compania avand dreptul sa modifice structura in functie de nevoile organizatiei si ale angajatilor sai. Schema se poate modifica anual dupa finalizarea unui exercitiu financiar. "

Aferent anului anterior - 2022, nu am fost informat in privinta obiectivelor companiei, nu am semnat sau luat la cunostinta nimic in acest sens. De asemenea, nu s-a facut transmis si nu am semnat nicio informare a schimbarii politicii companiei sau act aditional. Iar la evaluarea personala aferenta 2022 am obtinut calificativul Bun. Ca si indicatori financiari, compania are profit.

Are angajatorul sa aiba temei legal sa nu plateasca bonusul pe motivul neindeplinirii obiectivelor? Si daca in luna februarie intrerup relatiile de munca, are dreptul sa nu plateasca acest bonus?

Multumesc!