avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am un bonus anual prevazut in oferta de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am un bonus anual prevazut in oferta de angajare & ...

Buna ziua!

Am un bonus anual prevazut in oferta de angajare & contractul de munca sub forma unei matrici procentuale in functie de obiective si urmatoarele precizari:

"Va fi acordat odata cu salariul lunii februarie a anului urmator, in functie de atingerea obiectivelor individuale si de companie. Procentele din rnatricea de mai jos, vor fi aplicate la fondul de salariu net anual al fiecarui angajat.
Schema de bonus este valabila la momentul angajarii, compania avand dreptul sa modifice structura in functie de nevoile organizatiei si ale angajatilor sai. Schema se poate modifica anual dupa finalizarea unui exercitiu financiar. "

Aferent anului anterior - 2022, nu am fost informat in privinta obiectivelor companiei, nu am semnat sau luat la cunostinta nimic in acest sens. De asemenea, nu s-a facut transmis si nu am semnat nicio informare a schimbarii politicii companiei sau act aditional. Iar la evaluarea personala aferenta 2022 am obtinut calificativul Bun. Ca si indicatori financiari, compania are profit.

Are angajatorul sa aiba temei legal sa nu plateasca bonusul pe motivul neindeplinirii obiectivelor? Si daca in luna februarie intrerup relatiile de munca, are dreptul sa nu plateasca acest bonus?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 1 Februarie 2023
Unul din obiectivele unei s.c. este obtinerea de profit. ... solicitati, in scris, angajatorului sa va comunice daca sau nu se acorda bonusul , iar in caz contrar motivele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonus dupa incheierea contractului de munca Catalinhc Catalinhc Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu plata bonusului aferent lunii lucrate integral dupa incetarea contractului individual de munca prin acordul ... (vezi toată discuția)
Act aditional MF30 MF30 Buna ziua, Am semnat o anexa la contract plus un act aditional pentru acordarea unui bonus. Pe anexa specifica ca este valabila 3 luni de zile , dar nu a ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale 2010 ramonica_bubu ramonica_bubu Buna ziua! Ma poate ajuta cineva in legatura cu declaratiile care trebuie depuse in acest an atat pentru microintreprinderi, cat si pentru firmele ... (vezi toată discuția)