avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate KAlina96

Activitate KAlina96

Buna ziua. Întâmpin o situație destul de delicata și as dori sa ma ajutați cu un sfat cu ce as avea de făcut mai departe. În urma cu un an de zile fostul meu soț a încercat să mă ucidă. Acesta a fost condamnat definitiv . Vineri , pe 03.03.3023 , după apel, la 9 ani de inchisoare plus interzicerea unor drepturi cum ar fi:la pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 Cod Penal, literele: a-dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau alte funcţii publice, b-dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, e-drepturile părinteşti, f-dreptul de a fi tutore sau curator, n-dreptul de a comunica cu victimele pe o durată de cinci ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat. În baza art. 65 Cod Penal aplică pedeapsa accesorie prevăzută de art. 66 a, b, e, f, n Cod Penal. 2.
Țin sa menționez ca avem un copil împreună care și ea e parte vătămată (psihic) .
Eu as dori sa pot face pasaport fetitei sa plecam din țară dar pana acum nu am reușit deoarece acesta nu dorește sa îmi dea procura(semnătura) iar acum sa înțeleg ca acesta a fost decazut automat din drepturile părintești pana fetita va împlini 18 ani(pedeapsa fiind accesorie si complementara). Am întrebat la pașapoarte daca se poate sa fac pasapot cu hotărârea judecătorească definitivă și nici ei nu au știut ce sa-mi zica. MI-au zis în schimb ca as avea nevoie de o hârtie prin care sa dovedesc ca doar eu exercit acest drept , iar eu încă nu am acea foaie. Oare imi va veni in posta , el fiind automat decazut din dreturi hotarare judecatoreasca exclusiva ??Nu as mai dori sa mai inaintez un alt proces penteu ca este oricum fara logica, pentru ce sa mai fac alt proces cand el oricum e decazut di
drepturi?? As dori sa parasesc tara impreuna cu fetita mea cat mai repede posibil deoarece un an de stres mi-a ajuns cu acest proces . Va rog sa ma ajutați cu un sfat sa pot rezolva cât mai repede. MULȚUMESC ANTICIPAT!
Mulțumesc

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Este posibil asa ceva?

Da. Nu exista termen de 15 zile.

Au fost cazuri de amanari de pronuntare, care cumulate au depasit 1 an de zile...

Mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Da ,în practica sunt situații în care 4,5 amânări de pronunțare au devenit ceva banal..

Bună ziua, Pe 01.02.2023 am fost la proces care este în stadiul Apel . Dna judecător a amânat pronunțarea pana pe 03.03.2023 pe următorul motiv:Solutie: AMÂNĂ PRONUNŢAREA
Solutie pe scurt: Având nevoie de timp pentru a delibera, stabileşte pronunţarea pentru data de 03.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Este posibil asa ceva? Parca nu trebuia sa depășească 15 zile. Mulțumesc anticipat