avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. Întâmpin o situație destul de delicata ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Întâmpin o situație destul de delicata și as dori ...

Buna ziua. Întâmpin o situație destul de delicata și as dori sa ma ajutați cu un sfat cu ce as avea de făcut mai departe. În urma cu un an de zile fostul meu soț a încercat să mă ucidă. Acesta a fost condamnat definitiv . Vineri , pe 03.03.3023 , după apel, la 9 ani de inchisoare plus interzicerea unor drepturi cum ar fi:la pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 Cod Penal, literele: a-dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau alte funcţii publice, b-dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, e-drepturile părinteşti, f-dreptul de a fi tutore sau curator, n-dreptul de a comunica cu victimele pe o durată de cinci ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat. În baza art. 65 Cod Penal aplică pedeapsa accesorie prevăzută de art. 66 a, b, e, f, n Cod Penal. 2.
Țin sa menționez ca avem un copil împreună care și ea e parte vătămată (psihic) .
Eu as dori sa pot face pasaport fetitei sa plecam din țară dar pana acum nu am reușit deoarece acesta nu dorește sa îmi dea procura(semnătura) iar acum sa înțeleg ca acesta a fost decazut automat din drepturile părintești pana fetita va împlini 18 ani(pedeapsa fiind accesorie si complementara). Am întrebat la pașapoarte daca se poate sa fac pasapot cu hotărârea judecătorească definitivă și nici ei nu au știut ce sa-mi zica. MI-au zis în schimb ca as avea nevoie de o hârtie prin care sa dovedesc ca doar eu exercit acest drept , iar eu încă nu am acea foaie. Oare imi va veni in posta , el fiind automat decazut din dreturi hotarare judecatoreasca exclusiva ??Nu as mai dori sa mai inaintez un alt proces penteu ca este oricum fara logica, pentru ce sa mai fac alt proces cand el oricum e decazut di
drepturi?? As dori sa parasesc tara impreuna cu fetita mea cat mai repede posibil deoarece un an de stres mi-a ajuns cu acest proces . Va rog sa ma ajutați cu un sfat sa pot rezolva cât mai repede. MULȚUMESC ANTICIPAT!

Alte discuții în legătură

Ce sentinta e pana la urma? rezultatul final? mihaelacl mihaelacl Complet: P06-sup Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 396 al.6 rap.la art.16 al.1 lit.e Cod Proc.Penală, cu referire la ... (vezi toată discuția)
Legalitate anulare permis de conducere bestflorin bestflorin Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce ... (vezi toată discuția)
Pedepese complementare cypyk cypyk Rog pe cei care pot, sa imi expuna si mie articolele din codul penal care prevad pedepsele complementare si accesorii? S-au introdus pedepse complementare ... (vezi toată discuția)