avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate helene100

Activitate helene100

Multumesc pentru raspuns, matusa a decedat
Multumesc frumos pentru raspuns. Notarul care a intocmit testamentul ne-a spus ca acea cota a nepotului decedat se imparte la restul de persoane trecute in testament si nu la sotia si copilul nepotului. Este vorba de o neintelegere sau trebuiesc indeplinite anumite conditii pentru ca sotia si copilul sa primeasca cota nepotului?
M-am exprimat gresit cu privire la atacarea testamentului, ma gandeam ca daca cineva il ataca in instanta ce sanse de castig ar avea? Si in ce conditii?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Va beneficia de cota de mostenire din testament, sotia si copilul nepotului defunct.
Da, orice persoana interesata, poate ataca testamentul in instanta.

Succesiune

Buna ziua,
Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu are parinti in viata, copii, sot si frati/surori, numai nepoti si stranepoti de frate/Sora
Un nepot de frate trecut in testament a decedat inaintea matusii. Nepotul a lasat in urma o sotie si copil.
Testamentul nu prevede ce se intampla in cazul decesului unui mostenitor testamentar.
Intrebarea este: care este procedura in cazul partii din mostenire atribuita nepotului decedat? Cum se imparte si cui?
O alta intrebare: poate cineva ( nepoti/stranepoti de frate/Sora) ataca testamentul in instanta?
Multumesc frumos,

Multumesc oricum pt atentie...intrebarea mea era alta...
Da,oricat de incredibil suna asta e legea aici...legea olandeza ii da dreptul fostei soti si copiilor ei sa obtina 45% (cu un max de 1500 euro) din veniturile actualei sotii in conditiile in care sotul nu acopera acesta suma (aici se iau veniturile partenerilor impreuna).
Bunurile din Romania le-am dobandit ca mostenire de la parintii mei si mi se pare drept ca acestea sa revina copilului meu.
La avocat am fost aici si singura solutie e ca acele bunuri ca fie trecute pe numele copilului meu,atunci si veniturile aferenta ar fi pe numele copilului si ar iesi din discutie.
Mi se pare corect ca tatal copiilor sa plateasca alimentatia cuvenita si nu eu.
As intra prea in amanunte sa va explic de ce o numesc individa si fara scrupule...e poveste lunga ,mult stres si umilinte iar acum cireasa de pe tort . Acesta persoana n-a muncit o zi in viata ei,a trait pe spinarea altora si nici nu are de gand sa faca ceva ...un parazit. Din pacate legea incurajeaza acest gen de paraziti de care Olanda e plina...dar intram in polemici care nu-si au rostul.
Actele pe numele copilului trebuiesc facute in Romania,copilul si eu fiind cetateni romani si aceste bunuri gasindu-se pe teritoriul Romaniei. Deci,va intreb,ce posibilitate exista? Nu doresc nimic din ce nu-mi apartine ci doar sa apar drepturile copilului meu.
Nu am avut cunostinta de acesasta lege cand m-am casatorit,nu mi s-a pus in vedere si nici un om normal nu s-ar fi asteptat la asa ceva. Asta eo dovada in plus ca niciunde nu-i perfect.
Multumesc pt atentie si sper sa ma ajutati cu un raspuns constructiv,
Fleur

Buna ziua,

Situatia este foarte complicata,voi incerca o prezentare pe scurt. Sunt casatorita cu un cetatean olandez si locuiesc in Olanda,detin cetatenia olandeza si romana. Impreuna avem un copil de 5 ani ,deasemenea cetatean olandez si roman. Sotul meu a mai avut o relatie anterioara cu o olandeza si au impreuna 3 copii. In Romania eu detin un imobil inchiriat.
Problema acum urmeaza...conform legii olandeze fosta sotie si copiii acesteia au drept la 45% din veniturile mele (indiferent unde sunt acestea realizate,in Olanda sau in Romania),mai mult in urma decesului meu si al sotului ,copiii lor vor avea drept de mostenire la bunurile mele din Romania,bunuri mostenite de mine de la parinti si realizate inaintea casatoriei. Problema e ca conform legii olandeze are acest drept si ca acesta individa este o persoana fara scrupule si va merge pana-n panzele albe pt a obtine ceva ce de drept nu-i apartine.
Singura solutie in acest moment pe care eu o vad este de a trece bunurile imobile din Romania pe numele copilului meu iar eu sa raman ca tutore pana acesta implineste 18 ani si nimeni sa nu poata veni cu drept de mostenire,nici macar sotul meu.
Intrebarea mea este cum se poate realiza acest lucru si ce siguranta ofera (cine si in ce conditii poate ataca actul respectiv)?
Va multumesc pentru raspuns,
Fleur