de mai multi ani am fost plecat din tara. Mama a ramas cu bunica in apartamentul bunicii. Erau singuri membri din familie care imi au ramas. La inceputul lu Covid 2020 Mama a decedat si anul trecut Bunica la fel.
Restrictile de miscare nu ma au lasat sa vin in tara in 2020. Bunica a avut grija de inmormantarea si incepuse succesiunea. A facut Anexa 24 dar nu mai departe, sau asa am inteles. Am fost la un Notar care imi a zis ca trebuie sa fac successiunea la amandoua. Dar nu am inteles de ce. Si nu imi a explicat destul de bine. Bunica imi a zis sa primesc apartamentul ei, deci as trebuii sa ii fac successiunea. Mama nu a avut bunuri. In contra, e posibil ca a avut datorii de care nu stiu sigur. Si au si trecut doi ani, deci cred ca as trebuii sa platesc si o taxa la stat pentru successiunea ei.
Nu mai am frati sau surori si Mama era la fel. Tata a decedat cand eram mic si inainte se au divortat. Bunicul si Bunica nu erau casatoriti si bunicul a si decedat de mult.
Poate sa imi explica cineva de ce exact trebuie succesiunea lu Mama? Ce se ar intampla daca nu as vrea? Probleme cu succesiunea bunicii? Inteleg correct ca as trebuii sa platesc o taxa la stat si sa preiau datorii (potential)?