Lucrez la o firma cu activitate fotografica, anul trecut am cerut angajatorului niste boxe sa putem asculta discret o muzica in surdina. La o perioada de timp ne-am trezit cu un domn de la UPFR sau ceva de genul "Uniunea fonogramelor" ca vrea sa ne amendeze ca ascultam muzica ilegal ... desi muzica era ascultata pe un abonament premium youtube la care platesc. Pana la urma am chemat managerul de magazin si s-au inteles urmand sa plateasca o autorizatie.. doar ca acea autorizatie creste subit de la an la an si oamenii efectiv ne hartuiesc ! Emit factura fara sa solicitam noi prelungirea, daca nu o platesti cand vor ei :) emit alta cu penalitati ... si tot asa fostul manager a platit anul trecut insa anul aceasta noul manager nu este de acord cu modul abuziv de functionare a acestei firme sau ce este ea. Si a decis sa nu vom plati factura emisa abuziv, a raportat si catre ANAF emiterea abuziva de factura in SPV motiv pentru care momentan am intrerupt utilizarea boxelor in magazin.
Puteti sa ma lamuriti si pe mine care este fapt legea concreta sau efectiv ce am voie si nu sa fac... tipul sustinea ca eu nu am voie sa ascult muzica nici pe telefonul meu personal in magazin pt ca este ilegal daca o aude si el - lucru care mi se pare putin tras de par. Este clar ca acum o sa se ofensenze ca a ramas fara unul din "multii" platitori si o sa ne viziteze cautand motiv de scandal. As dori sa aflu mai multe despre aceasta speta daca a mai intampinat cineva aceasta situatie si care este adevarul...