Subiectul era altul si anume daca se intocmeste un dosar penal pentru consum de alcool ( peste 40 %oo) avand la baza un proces verbal de constatare , trebuie comunicat respectivul pv faptuitorului ( parerea mea era ca da - si aici ma refer la constitutionalitate - intrucat trebuiesa stii pentru ce se incepe urmarirea penala asupra ta . Am afla ca nu se comunica intrucat apararea se face pe parcursul dosarului . Aici vin eu si intreb din nou : daca organele nu te lasa sa vezi dosarul intrucat " este in cercetare " ce faci pentru a afla despre ce este vorba ??????????
Problema : un om se duce la un scandal , se intalnescte acolo cu politia ...dupa cateva ore politistii il intreaba de acte , ii iau alcolemia si ii fac dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului .
Intrebari : 1 - procesul verbal - trebuia sa i se comunice ( in civil scrie ca in 30 de zile - dar in penal ? - din punctul meu de vedere , teoretic , ar trebui ) voi ce ziceti
2- exista vreo reglementare in sensul depistarii in trafic al celui care a baut la volan . Sau in cat timp de la depistare pot organele de politie sa intocmeasca acest proces verbal
Multam