avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate IvanDan

Activitate IvanDan

Într-o situație similară, oarecum preemtiv pun întrebarea: Având teren cu cadastru cu măsurare în stereo (cu puncte bine delimitate) un teren achiziționat 2007 cu cadastratea autorizată atunci, eu mi-am plătit dările dar încă nu am folosit terenul (fâneață intravilan). Lumea prin sat zice că se obișnuiește ca unii vecini să-și facă măsurători noi și să intre în parcelă, că nimănui nu i-ar păsa de cadastru mai vechi (nu așa vechi, 2007) și spun ceva de "primul venit, primul servit".... mă cam sperie puțin... mie mi se pare un fel de japcă și am tendința să cred că dacă "se practică", voi pierde din teren, cine știe când l-oi folosi, că sunt ei jăpcari, deși terenul e împrejmuit și pare încă intact.
Pot face vecinii așa ceva fără repercursiuni, doar pentru că vreun cadastrist "deștept" sau "șmecher" face măsurătorile pe terenul meu... că nu prea am timp și bani să mă port prin tribunale și re-cadastrarea costă și aia. După cum v-am spus sunt un pic speriat/îngrijorat, terenul e dobândit prin vănzare cumpărare (de la rudă, mai mult un fel de asigurare a unei moșteniri).
Pot face vecinii așa ceva? Că e furt practic... eh, i-aș zice chiar invazie mai în glumă mai în serios.
Aștept un sfat. Cadastrul din 2007 are parcelă, figură, plan de amplasare cu învecinări, tot tacâmul. Să stau îngrijorat?