Buna ziua! Avem 2 copii. Eu am fost in concediu de crestere copil cu primul, dupa care am avut al doilea copil cand primul avea 1 an si 5 luni.
Eu am luat indemnizatie pentru primul si suprapunere pentru al doilea.
M-am reintors la munca si a intrat sotul meu in concediu crestere copil atunci cand primul copil avea 1 an si 10 luni, iar al doilea copil avea 5 luni. Dupa ce primul a implinit varsta de 2 ani, sotul a ramas in continuare in ccc cu al doilea copil.
Peste o luna al doilea copil va implini 2 ani, deci sotul ar trebui sa se intoarca la munca( am hotarat ca nu se intoarce mai repede de a face 2 ani). A primit astazi de la AJPIS o scrisoare prin care il informeaza ca ii este suspendata indemnatia cu o luna inainte ca al doilea copil sa implineasca 2 ani, pe motiv ca eu (mama) nu mi-am luat o luna concediu....dar eu am stat acasa cu copilul pana cand el a avut 5 luni. Este legal asa ceva? Suprapunerea nu este considerata concediu de crestere copil?
In scrisoarea primita de la dansii se specifica astfel: Suspendarea platii are la baza motivul: ART.11 OUG 111/2010 1 LUNA ICC CELALALT PARINTE.. In articolul dat, eu nu am gasit nici o sintagma care sa se prescurteze ICC (care stiu ca inseamna Indemnizatie crestere copil). In articol se vorbeste despre concediu de crestere copil....Cele 5 luni cat am stat cu al doilea copil si pentru care am primit suprapunere nu este considerat concediu?
Multumesc!