avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Avem 2 copii. Eu am fost in concediu de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Avem 2 copii. Eu am fost in concediu de crestere copil ...

Buna ziua! Avem 2 copii. Eu am fost in concediu de crestere copil cu primul, dupa care am avut al doilea copil cand primul avea 1 an si 5 luni.
Eu am luat indemnizatie pentru primul si suprapunere pentru al doilea.
M-am reintors la munca si a intrat sotul meu in concediu crestere copil atunci cand primul copil avea 1 an si 10 luni, iar al doilea copil avea 5 luni. Dupa ce primul a implinit varsta de 2 ani, sotul a ramas in continuare in ccc cu al doilea copil.
Peste o luna al doilea copil va implini 2 ani, deci sotul ar trebui sa se intoarca la munca( am hotarat ca nu se intoarce mai repede de a face 2 ani). A primit astazi de la AJPIS o scrisoare prin care il informeaza ca ii este suspendata indemnatia cu o luna inainte ca al doilea copil sa implineasca 2 ani, pe motiv ca eu (mama) nu mi-am luat o luna concediu....dar eu am stat acasa cu copilul pana cand el a avut 5 luni. Este legal asa ceva? Suprapunerea nu este considerata concediu de crestere copil?
In scrisoarea primita de la dansii se specifica astfel: Suspendarea platii are la baza motivul: ART.11 OUG 111/2010 1 LUNA ICC CELALALT PARINTE.. In articolul dat, eu nu am gasit nici o sintagma care sa se prescurteze ICC (care stiu ca inseamna Indemnizatie crestere copil). In articol se vorbeste despre concediu de crestere copil....Cele 5 luni cat am stat cu al doilea copil si pentru care am primit suprapunere nu este considerat concediu?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:49, 21 Februarie 2023
Este concediu ... mergeti la AJPIS si discutati , daca nu contestati in instanta , in termen, decizia lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari indemnizatie crestere copil pentru tata WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Data nasterii copilului este 05.10. Ambii parinti indeplinesc conditiile pt. ICC, insa am decis sa depun eu ca tata dosarul pentru ICC. In ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Loredana_84 Loredana_84 In situatia in care o salariata se intoarce mai repede din CCC - cu 5 luni inainte ca si copilul sau sa implineasca 1 an (mentionez ca s-a optat pt CCC 1 an), ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie pentru al 2-lea copil juliagrim juliagrim Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in ianuarie 2015. Am un copil de 2 ani si 4 luni (nascut in Aprilie 2012), cu care sunt in al 3-lea an de ingrijire (e cu ... (vezi toată discuția)