avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate IoanAlexa

Activitate IoanAlexa

Notarul ne-a sfătuit act de lichidare și convenție, ceea ce vom face.
Analizând situația, voi proceda cum ați spus referitor la donație. Soțul va ceda și el în favoarea copilului, dacă va fi cazul.
Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Pai explicati-o dvs. Dacă e vorba de dat afara din casa, se poate constitui un drept de uzufruct viager.
Sigur ca judecătorul s-ar pricepe mai bine. Dar nu asta am întrebat. Ci dacă dvs va pricepeți, ca vad ca va plac tare mult testamentele cu rezervatari.
Iar pana la judecător, banii ii iau avocații.

Doamna, nu faceți niciun testament.
Va încurcați inutil.
Faceți convenție de separație de bunuri și cumpărați imobilul doar dvs, ca bun propriu.
Mai târziu, fie ii faceți o donație copilului, după ce va deveni major.
Fie lăsați lucrurile asa cum sunt iar dacă decedati dvs prima, când se va dezbate succesiunea după dvs, soțul va renunța și va va moșteni doar copilul dvs.

Soțul a fost de-acord cu acea convenție matrimonială. Chiar el căuta o variantă, pentru ca în eventualitatea morții noastre, copilul să stea liniștit, nu să se judece cu ceilalți doi.
Mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

Îi pot lăsa prin testament casa copilului, chiar dacă este minor?

Puteti, da.
Nu e deloc indicat sa ii donati copilului si nu numai acum ca e minor, nici mai tarziu. Nu stiti fiecare cum ajunge, ce nevoi veti avea, poate va trebui sa vindeti, poate o vinde copiul fara sa fiti de acord etc.
ca si costuri, ori ca platiti acum pt donatie, ori plateste copilul pt succesiune, e la fel.
In privinta conventiei matrimoniale, nu cred ca sotul va accepta sa munceasca alaturi de dvs si sa nu aiba nimic.

Mulțumesc tuturor pentru răspuns.
Vom face acea convenție matrimonială la notar, ulterior donație cu uzufruct viager (după ce va mai creste puștiul).
Îi pot lăsa prin testament casa copilului, chiar dacă este minor?
Vă mulțumesc pentru răspuns!

raluk0207 a scris:

Divorțul soțul dvs a fost între el și prima soție. Deci ei i-a lăsat apartamentul, nu copiilor. Copii nu au treaba cu divorțul părinților.
În privința casei, înainte de a o achiziționa, încheiați cu soțul, la notar o convenție matrimoniala de separație de bunuri și cumpărați casa doar dvs.
Astfel, casa va fi bunul propriu doar al dvs.
Ulterior, când va creste copilul pe care îl aveți, ii puteti face o donație pe casa respectiva.
Chiar și dacă e doar casa dvs, în caz ca decedati prima, va moșteni și soțul 1/4.
Iar la decesul soțului, cei 1/4 vor fi moșteniti de toți copiii lui.

Da, a făcut.

gi-jane2 a scris:

A facut partaj cu fosta sotie?

Moștenire
Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului.
Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un copil împreună. În viitor, dorim să achiziționăm din bani comuni o vilă și doresc să știu ce acte trebuie să fac pentru a nu beneficia copiii din prima căsătorie de moștenirea acestei case, în caz de decesul meu și al soțului.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!