avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate lilu_m

Activitate lilu_m

Răspuns la discuția indemnizatie
OUG 148/2005 in art.1 prevede veniturile realizate in.."in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit". Nu vad de ce in cazul in care o mamica a nascut sa zicem in 2008 sa nu primeasca dupa 2009 in continuare 85%. Retroactiv mamica nu poate primi 85%, dar dupa intrarea in vigoare din ian.2009 nu vad de ce nu ar primi macar per care ia ramas.
Intradevar sa vedem dupa ce intra in vigoare ce se va intampla, la TV am auzit-o pe Lavinia Sandru (care paremi-se a si fost initiatoarea proiectului dc nu ma insel) dupa o intrebare adresata de o jurnalista, a spus clar ca vor beneficia si mamicile care sunt in prezent in concediu de maternitate.
Răspuns la discuția indemnizatie
Lg noua nu prevede aplicarea ei din mom nasterii, ceea ce inseamna ca se aplica tuturor mamicilor care sunt in concediu de maternitate acum. Deci chiar daca ai nascut anul trecut si mai ai cateva luni de indemnizatie dupa 1 ian 2009 ai sa primesti 85%. Urmeaza sa vedem dupa intrarea in vigoare, dar in principiu assa se intelege din lege, si asta am auzit si azi la TV.
O zi buna in continuare,