avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie

salutare,

Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din salariu,termenul de depunere a dosarului este de 12 luni de cand a nascut; daca il va depune in ianuarie va beneficia de cei 85% sau de cei 800 lei tinand cont ca a nascut in 2008?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 20 Octombrie 2008
Lg noua nu prevede aplicarea ei din mom nasterii, ceea ce inseamna ca se aplica tuturor mamicilor care sunt in concediu de maternitate acum. Deci chiar daca ai nascut anul trecut si mai ai cateva luni de indemnizatie dupa 1 ian 2009 ai sa primesti 85%. Urmeaza sa vedem dupa intrarea in vigoare, dar in principiu assa se intelege din lege, si asta am auzit si azi la TV.
O zi buna in continuare,
va multumesc pt raspuns si o seara placuta in continuare
Nu este chiar asa ....
Modificarea ordonanţei, prevede ca persoanele care au intrat în concediu pentru creşterea copilului primesc, pe o perioadă de doi ani, o indemnizaţie lunară de 600 de lei "sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni".
Posibilitatea de a opta pentru cuantumul de 85% favorizează mamele care realizează venituri salariale mari şi care pot obţine astfel o indemnizaţie mai mare decât plafonul de 600 de lei.
Legea va intra în vigoare cu 1 ianuarie 2009.

mi se pare greu de crezut ca se va aplica tuturor celor care sunt deja in CIC. pana nu intra normele, este doar o discutie in gol.

?daca indemnizatia este 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni, iar eu sunt in CIC de 8 luni...in acest caz cum se calculeaza?

cu siguranta se va aplica celor care depun cererea de CIC dupa ian 2009.

?daca ma duc la serviciu, si intru in CIC iarasi dupa ian 2009, se poate aplica legea si ptr mine? revin iar la intrebarea de mai sus...care venituri se iau in calcul?

oricum imi bat capul degeaba pentru ca la primul copil am ratat legea cu 85% si acum la al doilea am ratat iarasi, desi platesc contributii la stat de ma usuc ...........
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
AnaisB, utilizator
Deocamdata facem presupuneri.
Sa asteptam sa apara legea (si, bineinteles, normele de rigoare) si apoi sa mai discutam.

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil 2009 CNCop CNCop Buna ziua, sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinut alinut Am si eu cateva nelamuriri daca ma poate ajuta cineva: in lunile care se iau in calcul pentru stabilirea indemnizatiei, pe langa salariul net am avut si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)