avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate someone00

Activitate someone00

Am inteles. In aceal hartie facuta de mana, scrie ceva de genul: "vand terenul Z lui Y, contra sumei de bani A. Undeva in act se specifica si de acele dividente. Mentionez ca de 4-5 ani de zile Y, a ridicat dividentele pe acel pamant, dar tot Y a platit si impozitul. Problema se pune ca Y a profitat de X din cauza situatiei, de aceea nici nu s-au facut actele sub forma autentica. Asa cum spuneati mai sus......daca actul nu este ad vadilitatem.....pot contesta eu, ca reprezentant al lui X, acea chitanta de mana si sa cer nulitatea absoluta?

p.s.: Si de asemenea, sa-i restituti banii primiti pe pamant prin executor judecatoresc?

Buna ziua, va scriu in legatura cu o problema legata de vanzarea unui teren cu chitanta de mana.

Datele problemei sunt urmatoarele: X vinde unei rude Y(matusa, unchi) un teren, in urma cu 4-5 ani, in baza unei chitante de mana. X, la momentul efectuarii vanzarii, avea o situatie deplorabila, neavand casa din cauza unui accident.

De atunci si pana acum X, a fost numai in datorii si probleme neavand suficienta putere financiara sa-si angajeze avocat pentru a recupera cumva terenul. De asemenea, Y a beneficiat de anumite dividente legate de acel teren, dar pentru a le putea ridica a fost obligat sa plateasca si impozitul aferent.

Intrebarea mea: cum poate X sa recupereze terenul de la Y. Am inteles de la cineva ca ar fi doua metode: una prin trimiterea sumei de bani primite pe teren, prin executor judecatoresc. Iar a doua printr-un viciu de consimtamant , pentru ca la momentul vanzarii, X a dorit ca aceasta tranzactie sa fie doar temporara. Mentionez ca Y nici macar pana acum nu a dorit sa faca actele la notariat, dar acum respinge cu desavarsire ideea de a da ceda terenul inapoi lui X.

Sper ca m-am facut cat de cat inteles. Va rog mult sa-mi raspundeti.