Deci, daca vand cota mea parte din apartament nu se va subantelege ca am vandut si partea mea de bunuri? Sa fac referire in contract ca bunurile nu constituie parte din vanzare?
In certificatul de mostenitor apar urmatoarele: Masa succesorala: A) Bunuri mobile: nu declara, B) Bunuri imobile - Cota parte din apartament si atat. Deci sa inteleg ca daca bunurile mobile nu au fost declarate atunci juridic nu exista? Si ceea ce nu exista nu poate fi vandut?
Ceea ce am vrut sa scriu este ca celalalt frate este de acord cu vanzarea teoretic, totusi in momentul in care ar trebui sa semneze contractul de vanzare, pur si simplu s-ar putea sa se razgandeasca. Nu este cineva in care am incredere, de aceea as merge pe ideea sa vand celuilalt frate dar fara sa pierd bunurile din apartament.
Bunurile nu sunt mentionate in certificatul de mostenitor, dar sunt inventariate intre noi. Vreau sa-l vand fratelui pentru ca avem tot timpul neintelegeri in familie si ma tem ca un alt frate o sa se opuna sa vindem apartamentul, desi initial ar fi de acord cu acest lucru. Sa ajungem in instanta inseamna timp si bani pe care nu-i avem.
Dupa cum am mentionat sunt oameni dificili, abia am reusit sa facem succesiunea, daca ar fi fost usor nu as fi scris aici, Astept raspuns la intrebarea initiala in continuare. Multumesc.
Buna seara. Am mostenit patru frati un apartament si vreau sa vand cota mea parte unuia dintre frati. Problema e ca nu am facut partajul bunurilor care se afla in apartament. De aceea m-am gandit sa il vand cu clauza de uzufruct viager pana cand lamurim partajul. Se poate proceda asa? Se poate mentiona in contract ca cota parte nu include bunurile aflate in apartament? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac sa nu pierd aceste bunuri, care sunt destul de valoroase. Am de a face cu niste oameni foarte dificili, in care nu am incredere deplina. Am fost la un notar care mi-a spus ca imi pierd calitatea de coproprietar, deci aceste bunuri nu pot ramane in coproprietate. Ce ma sfatuiti? Multumesc.