avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota parte

Buna seara. Am mostenit patru frati un apartament si vreau sa vand cota mea parte unuia dintre frati. Problema e ca nu am facut partajul bunurilor care se afla in apartament. De aceea m-am gandit sa il vand cu clauza de uzufruct viager pana cand lamurim partajul. Se poate proceda asa? Se poate mentiona in contract ca cota parte nu include bunurile aflate in apartament? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac sa nu pierd aceste bunuri, care sunt destul de valoroase. Am de a face cu niste oameni foarte dificili, in care nu am incredere deplina. Am fost la un notar care mi-a spus ca imi pierd calitatea de coproprietar, deci aceste bunuri nu pot ramane in coproprietate. Ce ma sfatuiti? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
Elyana5, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elyana5 , utilizator 16:35, 28 Februarie 2023
Ce mare lucru sa impartiti frățește bunurile din casa pana sa vindeti casa?
Puteti face un înscris sub semnatura privata si fiecare ia ce pofteste , duoa cum va intelegeti
Dupa cum am mentionat sunt oameni dificili, abia am reusit sa facem succesiunea, daca ar fi fost usor nu as fi scris aici, Astept raspuns la intrebarea initiala in continuare. Multumesc.
ati cuprins in bunurile de mostenit acele bunuri , adica sunt inventariate ?
conteaza mult ce e scris in certificatul de mostenitor, daca dvs nu vindeti o cota din ap, ci o cota de mostenire, vindeti tot ce vi s-ar cuveni.
Uzufructul... e doar asa ca o garantie ca il incurcati pe frate, ca sa aveti cu ce sa il santajati ca renuntati la uzufruct daca va da din bunurile alea.
Ar trebui ca pana sa luati o hotarare sa mergeti la un avocat si sa ii ziceti lui de ce trebuie sa vindeti musai acum fratelui, cand puteti face partaj cu fratii, cu toti, amiabil sau in instanta.
Bunurile nu sunt mentionate in certificatul de mostenitor, dar sunt inventariate intre noi. Vreau sa-l vand fratelui pentru ca avem tot timpul neintelegeri in familie si ma tem ca un alt frate o sa se opuna sa vindem apartamentul, desi initial ar fi de acord cu acest lucru. Sa ajungem in instanta inseamna timp si bani pe care nu-i avem.
pai si daca se opune, oricum nu vindeti ( vinde fratele) ap.
e indicat sa mergeti la avocat pt ca nu dati detalii care sunt importante si riscati sa nu aflati ce aveti nevoie.
Strict la intrebarea dvs am raspuns deja. II puteti vinde fratelui cota dvs pastrand rezerva uzufructului. Ca e bine sa nu sa procedati asa sau in altfel, nu stiu pt ca nu dati detalii.

Vreau sa-l vand fratelui pentru ca avem tot timpul neintelegeri in familie si ma tem ca un alt frate o sa se opuna sa vindem apartamentul,

ce ex, afirmatia asta nu are logica pt mine.

Alte discuții în legătură

Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare remusbarbu remusbarbu Buna seara! As dori sa cumpar un apartament cu concubina mea....problema este ca imi este teama ca contractul sa fie si pe numele ei...... Ce variante as ... (vezi toată discuția)
Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)