avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota parte

Buna seara. Am mostenit patru frati un apartament si vreau sa vand cota mea parte unuia dintre frati. Problema e ca nu am facut partajul bunurilor care se afla in apartament. De aceea m-am gandit sa il vand cu clauza de uzufruct viager pana cand lamurim partajul. Se poate proceda asa? Se poate mentiona in contract ca cota parte nu include bunurile aflate in apartament? Daca nu, ce ma sfatuiti sa fac sa nu pierd aceste bunuri, care sunt destul de valoroase. Am de a face cu niste oameni foarte dificili, in care nu am incredere deplina. Am fost la un notar care mi-a spus ca imi pierd calitatea de coproprietar, deci aceste bunuri nu pot ramane in coproprietate. Ce ma sfatuiti? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
Elyana5, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elyana5 , utilizator 16:35, 28 Februarie 2023
Ceea ce am vrut sa scriu este ca celalalt frate este de acord cu vanzarea teoretic, totusi in momentul in care ar trebui sa semneze contractul de vanzare, pur si simplu s-ar putea sa se razgandeasca. Nu este cineva in care am incredere, de aceea as merge pe ideea sa vand celuilalt frate dar fara sa pierd bunurile din apartament.
In certificatul de mostenitor apar urmatoarele: Masa succesorala: A) Bunuri mobile: nu declara, B) Bunuri imobile - Cota parte din apartament si atat. Deci sa inteleg ca daca bunurile mobile nu au fost declarate atunci juridic nu exista? Si ceea ce nu exista nu poate fi vandut?
daca nu ati declarat bunurile mobile, le impartiti prin inscris sub semnatura privata dupa intelegere.
Daca nu exista intelegere, le impartiti in instanta.
de existat exista, ca facurati inventar doar ca nu ati dezbatut succesiunea pt ele. Nioci nu ar avea sens sa platiti taxe si pt ele.
Deci, daca vand cota mea parte din apartament nu se va subantelege ca am vandut si partea mea de bunuri? Sa fac referire in contract ca bunurile nu constituie parte din vanzare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare remusbarbu remusbarbu Buna seara! As dori sa cumpar un apartament cu concubina mea....problema este ca imi este teama ca contractul sa fie si pe numele ei...... Ce variante as ... (vezi toată discuția)
Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)