avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea intre frați
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea intre frați

Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și apartamentul vrem să îl vindem sa împărțim banii jumate iar casă și pământul vreau sa le cedez lui cu condiția la pământ atunci când îl vinde sa îmi de-a jumate din suma . Se poate ? sau pierd toată moștenirea ?
Cel mai recent răspuns: Drusil , utilizator 20:10, 2 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Lotizarea mostenirii, legal, este 50% 505 daca nu mai traieste mama.
Dar prin intelegere puteti sa diferentiati valoarea loturilor fie cu titlu gratuit (adica fara sa aveti obligatii financiare unul fata de celalalt) fie cu titlu oneros (stabilind ca pana la o anumita data sau cu ocazia unui eveniment ca de exemplu vanzarea terenului, sa va plateasca o sulta).
Discutati cu notarul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce să vindeți?
Câtă vreme nu aveți certificatul de moștenitor (cu apartamentul în el) nu aveți cum să faceți dovada că ați avea ceva de vânzare.

Dezbateți moștenirea și apoi vindeți pe rând tot ce vreți să vindeți și împărțiți banii la momentul fiecărei vânzării.
Sau vindeți împreună un bun (ap.) și impărțiți restul bunurilor (eu iau pământul, tu iei casa).
Uitați verbul „a ceda”. Dacă vreți să mai primiți vreodată ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
romascanu, moderator
Bineînțeles că dezbatem succesiunea mai întâi dar am hotărât de comun acord sa rămână fratele cu casa bătrânească că oricum valorează foarte puțin iar apartamentul după ce îl vindem sa împărțim jumătate jumate iar pământul la fel . Aștept răspuns va rog !
Cred că se numește partaj voluntar asta și mă întrebam dacă putem dezbate toate bunurile odată
Daca vom găsi cumpărător pt apartament că sa avem banii necesari pt succesiune mă gândeam daca pot lua un avans înainte de la cumpărător

Alte discuții în legătură

Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Buna! suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut ... Raluk94 Raluk94 Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut partaj ( succesiunea) si eu stau in acest apartament cu 3 camere singura.. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament Anto123456789 Anto123456789 Buna ziua! Părinții au murit acum aproximativ 2 ani amândoi în același an. A rămas un apartament și suntem 2 frați. Apartamentul vreau să îl las ... (vezi toată discuția)