avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea intre frați
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea intre frați

Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și apartamentul vrem să îl vindem sa împărțim banii jumate iar casă și pământul vreau sa le cedez lui cu condiția la pământ atunci când îl vinde sa îmi de-a jumate din suma . Se poate ? sau pierd toată moștenirea ?
Cel mai recent răspuns: Drusil , utilizator 20:10, 2 Decembrie 2019
"Partajarea bunurilor se poate face in asa fel incat, fratele sa nu platesca nimic doar pentru acea parte din casa."

Cum? Fratele celalalt (userul) ce ia? Ca sunt doar 2 imobile, iar apartamentul nu doresc sa il partajeze.
Mulțumesc mult pentru ajutor doar casa vreau sa îi las că tot locuiește acolo iar la pământ poate sa se folosească de el , însă numai atunci când va hotărî să-l vândă doresc sa împărțim suma .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Buna! suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut ... Raluk94 Raluk94 Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut partaj ( succesiunea) si eu stau in acest apartament cu 3 camere singura.. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament Anto123456789 Anto123456789 Buna ziua! Părinții au murit acum aproximativ 2 ani amândoi în același an. A rămas un apartament și suntem 2 frați. Apartamentul vreau să îl las ... (vezi toată discuția)