avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut ...

Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut partaj ( succesiunea) si eu stau in acest apartament cu 3 camere singura.. Cine trebuie sa plateasca impozitul? Eu sau toti fratii?
Fratii mei nu vor sa facem succesiunea, ca sa impartim cheltuiele, ci doar cea care vinde casa sa faca succesiunea..
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ghita_23 , utilizator 09:31, 29 Martie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul este datorat de moștenitorii acceptanti.
Frații dvs au pretenții la apartament?
Dacă nu, sa dea declarații de renunțare la succesiune.
Apoi, dacă dvs locuiți deja acolo, de ce nu va clarificați situația? Dacă frații nu sunt de acord cu dezbaterea succesiunii, deschideți acțiune în instanță.
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2023
raluk0207, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti face succesiune doar pentru impartirea cheltuielilor si nici nu este normal ca d-voastra sa locuiti in apartament si sa va plateasca ei impozitul si altele . Deschideti succesiunea dupa ambii parinti in ordinea deceselor iar apoi stabiliti cu fratii ce faceti mai departe . D-voastra sau unul dintre ei poate pastra apartamentul si sa le plateasca celorlalti sultele in functie de valoarea apartamantului sau vindeti si impartiti banii . Puteti ajunge in instanta doar daca nu va intelegeti amiabil .
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2023
Etsy123, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


raluk0207 a scris:

Impozitul este datorat de moștenitorii acceptanti.
Frații dvs au pretenții la apartament?
Dacă nu, sa dea declarații de renunțare la succesiune.
Apoi, dacă dvs locuiți deja acolo, de ce nu va clarificați situația? Dacă frații nu sunt de acord cu dezbaterea succesiunii, deschideți acțiune în instanță.


Au pretentii, dar nu face niciunul nimic fiindca ei au deja apartamentul lor. Eu fiind singura care nu am si stau acolo, ei asteapta ca unul din noi sa facem succesiunea si ulterior cand se vinde ei sa vina la partaj.
Nu ar trebui sa plateasca si ei impozitul si cheltuielile succesiunii?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea intelegeti care este realitatea , aveti aceleasi drepturi cu totii si pretentiile lor sunt perfect justificate , in momentul deschiderii succesiunii toate cheltuielile aferente vor fi suportate de toti in egala masura dar faptul ca locuiti singura in acel apartament pana la deschiderea succesiunii nu-i obliga sa va plateasca nimic . Daca nu va convine va puteti muta in alta parte . Nu inteleg de ce nu mergeti la un notar sa primiti acolo toate informatiile necesare .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Etsy123 a scris:
.. pretentiile lor sunt perfect justificate


Pe bune? Care dintre ele?
Că nu se poate face succesiunea de unul singur, când sunt 4 „pretendenți” (succesibili).
Ideea de a aștepta să facă unul singur succesiunea, iar ceilalți trei să participe doar la împărțeala banilor dintr-o eventuală vânzare, este absurdă.
Ar putea să facă unul singur succesiunea doar dacă ceilalți renunță la moștenire. Dar atunci n-ar mai avea ce să caute nici la împărțeala prețului vânzării.

Altfel:
- ori își mișcă toți ... membrele la notar - unde vor plăti cheltuielile succesiunii, precum și eventualul impozit, proporțional cu cota lor succesorală.
- ori devine unul reclamant și ceilalți pârâți în proces. Dar și aici vor avea de suportat oareșce cheltuieli: proprii și/sau cheltuieli de judecată.

În speță, față de datele prezentate, nu mi se pare potrivit să se apuce @raluk49 de proces. (plecând de la premisa că, dacă o dădeau banii afară din casă, nu exista ...întrebarea.)
Interesați-vă, că stați bine unde stați ... Cheltuielile cu procesul sunt mai mari. Numai cu banii de taxă de timbru plătiți impozitul pe "n" ani de acum incolo. Sau, dacă aveți bani pentru plata sultelor...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Mostenire casa parinteasca kogito kogito Buna ziua. Am 55 de ani si sunt in pensie de boala. Casa parinteasca, situata intr-un sat, nu mai este locuita de mai bine de 25 de ani, de cand ne-au murit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,suntem 3 frați, părinții noștri au decedat amândoi ... kamykami kamykami Bună ziua,suntem 3 frați părinți noștri au decedat amândoi tata acum 20 de ani iar mama de 3 luni,unul din frați a-si cere dreptul la apartamentul în ... (vezi toată discuția)
Succesiune al1n al1n Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)