avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Activitate copou88

Activitate copou88

Efectuarea unui control corporal in afara situatiilor limitative prevazute de lege suna a abuz in serviciu si as spune ca, in afara plangerii administrative/disciplinare catre sefii ierarhic superiori - recomandata de catre colega de forum, aveti si optiunea depunerii unei plangeri penale.
Fatada si trotuarul de garda constituie tot proprietate comuna in cazul blocurilor de locuinte?
Citisem tot aici, pe forum, ca fatadele erau considerate parte a proprietatii comune potrivit HG 1588/2007. Legea 230/2007 a fost abrogata, insa, in 2018.

Si o a doua intrebare, in cazul in care raspunsul la prima intrebare este pozitiv. Modificarile aduse peretelui exterior (concret, o usa de acces din exterior in apartamentul situat la parter) intra sub incidenta art. 39 din Legea 196/2018?
art. 39 Modificările constructive şi utilizarea în alte scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale condominiului, precum şi amplasarea de mijloace publicitare pe faţada şi/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereţi, scări interioare şi altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectaţi şi pe baza autorizaţiei de construire, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Multumesc!